Puckababy – The Bag Newborn

Het merk Puckababy wordt bij de meeste ‘nieuwe’ papa’s en mama’s al snel bekend om haar inbakerzakken. Maar dat is niet het enige product dat het merk Puckababy heeft. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook The Bag Newborn. Dit is een slaapzak die de overgang van inbakerzak naar ‘gewone’ slaapzak bevordert. De Bag Newborn zou de diepe slaap bevorderen. Het gemis aan comfort en warmte brengt namelijk onrust met zich mee. De Bag Newborn is een slaapzakje dat aansluit aan het lijfje en de armpjes. De combinatie van pasvorm en hoge kwaliteit materialen voorkomt dat de kleintjes zich in hun bedje ‘verloren’ en onbehaaglijk voelen.

Deze slaapzak is dubbel gevoerd; het is een combinatie van katoen en teddy en is aan beide zijden draagbaar. Tevens heeft deze slaapzak anti-kras wantjes die de handjes lekker warm houden en krassen in het gezicht voorkomen.
Recensie
Wanneer mijn dochter ongeveer 3 maanden oud is, merk ik dat zij niet meer gelukkig is in haar inbakerzak. Het inbakeren op zich wordt een strijd en met veel moeite geeft zij zich uiteindelijk over en valt in slaap. Aangezien zij nog bij ons op de kamer slaapt, word ik inmiddels (letterlijk) doodmoe van haar gegrom en gezeur voordat ze in slaap valt. Hoogste tijd voor de volgende stap dus! Via via krijg ik de tip dat Puckababy niet alleen een inbakerzak maakt, maar ook slaapzakjes. Dat klinkt interessant en ik ga een kijkje nemen op hun website.
Met haar 3 maanden zou mijn meisje in aanmerking komen voor The Bag Newborn voor 0 – 6 maanden. De beloftes als ‘bevorderen de diepe slaap en de anti-kraswantjes voorkomen krassen in het gezicht en koude handjes’ halen mij al snel over. Het oog wilt ook wat en ze zien er zo op de plaatjes heerlijk comfortabel en warm uit. Even twijfel ik over de belachelijk hoge prijs die ervoor wordt gevraagd. Maar ach, hij is aan twee kanten te dragen. Ik ben dus om.
Al de volgende dag ligt het pakketje in de bus en eerlijk is eerlijk, hij is heerlijk warm en comfortabel om te zien. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en wordt het tijd om van deze slaapzak afscheid te nemen. En ik moet zeggen: met pijn in mijn hart. Mijn baby bleek ook direct verliefd op de slaapzak. Oke, het heeft nog heel lang geduurd voordat ze eindelijk door ging slapen, maar ze slaapt wel heel goed in de slaapzak en valt zonder problemen direct in slaap. Op de wasdagen merk ik dat ze veel onrustiger slaapt, omdat ze dan in een ‘normale’ slaapzak gaat. Een tweede aanschaffen voor die paar maanden met zo’n verkoopprijs, vond ik toch wat overdreven.
De “Bag” gaat ook mee naar het kinderdagverblijf. Daar krijgen alle kindjes normaal gesproken een slaapzak van het kinderdagverblijf zelf. Onze dochter sliep daar altijd heel slecht. Totdat ik bedacht haar eigen slaapzak mee te geven en vanaf dat moment slaapt ze ook daar als een roosje.
De anti kraswantjes zijn ideaal. Echt krabben heeft ze nooit gedaan, maar al vroeg trok mijn paar maanden oude meisje haar speen uit haar mond. Terug stoppen was er natuurlijk nog niet bij. De anti kraswantjes voorkomen dat ze haar speen uit haar mond trekt en wij dus honderd keer per nacht heen en weer moeten om de speen terug te geven. Ook hielden ze gedurende de koude winterweken haar handjes heerlijk warm. Het is een dure slaapzak, maar de investering dubbel en dwars waard.
Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Lulujo swaddle panda: extra grote hydrofiel-luier [recensie]

Deze Lulujo swaddle heeft een royaal formaat van 120 x 120 cm en is gemaakt …

Share
Share