Het grote Sint- en Kerstboek

Een lekker dik voorleesboek voor de tijd waar alle kinderen zich altijd zo enorm op verheugen: de decembermaand! Met zowel grappige als lieve verhaaltjes, versjes en liedjes over Sint en zijn Pieten, en over het kerstfeest en alle voorbereidingen die daarbij komen kijken. Om alvast gezellig in de stemming te komen! Op de bijgevoegde CD staan de nieuwe sinterklaas- en kerstliedjes uit dit boek. De muziek is van Jean van Vugt en de CD is geproduceerd door Benny Vreden Kinderproducties. Kortom: succes verzekerd!

Recensie
Succes verzekerd? Dat is iets wat bij ons zeker het geval is zodra we een boek in handen krijgen van dit schrijversduo. Marianne Busser & Ron Schröder zijn wat mij betreft een gouden combinatie. Rijmpjes, liedjes en verhalen die zij schrijven, zijn altijd een groot succes bij mijn dochter. Bovendien ben ik ook fan van ze omdat hun schrijfstijl vloeiend loopt en prettig is om voor te lezen. Een boek vol verhalen over Sinterklaas en de Kerst, wat wil een kind nog meer!
Mijn dochter verslindt momenteel de verhalen van Sinterklaas. Maar naast verhalen staan er ook andere dingen in. Liedjes (met notenbalk en de tekst), kleurplaten en zoekplaatjes. De liedjes zijn weer eens heel wat anders dan de bekende ouderwetse liedjes en bevatten lekkere vrolijke muziek en vaak wat humoristische teksten. De verhalen zijn in chronologische volgorde opgebouwd. Zo begint het boek met het thema Sinterklaas en is gaat het eerste verhaal over de stoomboot die komt. In het laatste verhaal neemt Sinterklaas weer afscheid en ga je door naar de Kerst.

De prenten zijn getekend door Dagmar Stam en wie het werk van haar kent, weet dat zij staat voor vrolijke, kleurrijke en levendige prenten. Dat is in dit boek ook zeker weer het geval! Eigenlijk kan ik aan dit boek maar één klein minpuntje vinden en dat is het feit dat de kleur- en zoekplaten in het dikke voorleesboek zitten en niet in een apart los boekje. Wie zijn kleuter de kleurplaten laat kleuren in dit boek, loopt natuurlijk wel het risico dat andere pagina’s of boeken er ook aan moeten geloven…

Het grote Sint- en Kerstboek – Marianne Busser en Ron Schröder
Voorleesboek, hardcover, 101 pagina’s, House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Help, het is bijna kerst
Sintinkopen beginnen al in augustus
‘Sinterklaas belangrijkste traditie’

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share