Wij leugenaars

wij-leugenaars-cover-trotse-moedersCadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars.

Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen.

Recensie
Wij leugenaars is een zogenaamde Young Adult roman. Een roman, geschreven voor de leeftijd tussen kind en volwassen. Adviesleeftijd vanuit uitgeverij Fontein is 13+. Dit neemt niet weg dat het ook voor volwassenen een prachtig boek is. Ik heb het zelf gelezen en was onder de indruk van zowel de schrijfstijl als de verhaallijn.

Op de achterkant van het boek staat de volgende tekst:

Screenshot 2015-04-25 at 13.45.50

Ik ga niet liegen over hoe het boek eindigt. Maar ik ga het ook niet vertellen. We ga ik een stuk van het verhaal vertellen, met het dringende advies om het vooral zelf tot het einde toe te lezen.

De familie Sinclair is de “blueband-familie” van Amerika. Mooie mensen, met mooie kleding, mooie manieren en mooie glimlachen. Mensen die weten hoe een perfecte familie zich moet gedragen en die dat dan ook doen. Aan het hoofd van de familie staan de opa en oma van de hoofdpersoon uit het boek (Cadence). Het boek speelt zich voornamelijk af in 2 zomers, zomers die de gehele familie op een privé eiland doorbrengt. Opa en oma hebben drie dochters, die alle drie ook kinderen hebben. Alle vier de Sinclairs hebben een eigen huis op het eiland.

wij-leugenaars-trotse-moeders-1

Drie van die kinderen van de dochters zijn ongeveer even oud en een jongen van hun leeftijd brengt de zomers ook op het eiland door. Cadence noemt het hechte viertal steevast “De leugenaars”.

De zomer waarin ze ongeveer 15 zijn wordt besproken in het boek, wat ze doen, hoe de sfeer is en de verliefdheid tussen Cadence en de niet-Sinclair: Gat. In die zomer gebeurt er iets. Cadence weet zich niet meer te herinneren dan dat ze half-verdronken, met hoofdletsel, op het strand is aangetroffen. Revalidatie met veel hoofdpijnen volgt. De zomer erna gaat ze niet naar het eiland, maar met haar vader naar Europa. Ze hoort niets meer van de andere drie “Leugenaars”.

wij-leugenaars-trotse-moeders-2

De zomer waarin ze 17 is, gaat ze voor het eerst terug naar het eiland. Het oude huis van opa en oma is vervangen door een gloednieuw, modern huis. Er wordt weer verwacht dat iedereen zich gedraagt zoals het hoort en Cadence is vastbesloten om te reconstrueren wat er in ‘zomer 15’ gebeurd is. De Leugenaars zijn weer samen en heel langzaam komen er kleine stukjes herinneringen terug…… De rest is voor jou, om zelf te lezen!

Wij leugenaars – E. Lockhart
Bekijk op bol.comPaperback, 240 pagina’s, Young Adult, uitgeverij Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share