Gruwelijk grappige griezelverhalen [recensie]

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden! Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!

Recensie
Gruwelijk grappige griezelverhalen is een boek vol “IJzersterke verhalen van De Lachende Zaag”. Voor uitleg over De lachende zaag, zie onderaan dit artikel of <klik hier>

Het boek begint bij Hoofdstuk 0 en daarin staat uitgelegd hoe dit boek is ontstaan. Want het is uiteraard niet “zomaar een verzameling verhalen van drie fantastische kinderboekenschrijvers”. De geschiedenis van De Lachende Zaag gaat terug tot 1348 en de verhalen in dit boek zijn op ‘waarheid’ gebaseerd. Kijk, dat leest toch even anders!

  

De verhalen, ‘spreekwoorden’ en gedichten zijn zonder uitzondering leuk om (voor) te lezen.

Er zit zoveel humor in, dat je ook zelf, als voorlezer, zult genieten. Kijk maar even naar onderstaande voorbeelden:

   

De verhalen zijn spannend, en “gruwelijk” (als in iemand-die-in-een-gehaktmolen-verdwijnt). Ik zou ze dus niet aan al te jonge kinderen voorlezen, of aan kinderen die nare dromen krijgen wanneer het over een horror-clown gaat…

Ik bedoel maar….

Maar wanneer jouw kind van humor houdt, zich heerlijk in verhalen kan verliezen maar achteraf wel weet dat het ‘maar verhalen’ zijn, wanneer je spannend eigenlijk extra leuk vindt, wanneer je fan bent van de boeken van Manon Sikkel, Jozua Douglas, Tosca Menten of van alle drie, dan is Gruwelijk grappige griezelverhalen een must-have!

En hoe het verderging? Ik hoop dat De Lachende Zaag nog heel veel boeken zal maken. Het zou toch jammer zijn wanneer dit schrijverstrio niet vaker hun kwaliteiten zou bundelen.

Gruwelijk grappige griezelverhalen – De Lachende Zaag
Hardcover, 168 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

De lachende zaag

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …