Shaun het Schaap: de film [recensie]

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-3Zondag waren we bij de “groene-loper-première” van de eerste speelfilm met Shaun het Schaap in de hoofdrol. Klik hier voor een uitgebreid verslag van de première, inclusief foto’s >>>>

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-02Shaun het Schaap is een zogenaamde stop-motion film. Er worden figuurtjes in scène gezet waar een beeld van gemaakt wordt en dan wordt er een minieme verandering doorgevoerd en weer een beeld gemaakt, en met 24 van die beeldjes per minuut achter elkaar is een speelfilm gemaakt van in totaal 85 minuten. Een heleboel werk, maar dan heb je ook wat: een enorm leuke, onderhoudende speelfilm voor jong en oud!Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-12

Er wordt niet gesproken in de film, wel gemompeld en vooral geblaat. Vaak zelfs! Hoe vaak hebben de regisseurs gelukkig bekend gemaakt, anders had ik wel erg veel moeten turven, want binnenkort kun een mooi prijzenpakket winnen indien jouw gok dichtbij het aantal keer ‘blaten’ komt….

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-05De film begint met een korte terugblik waarin Bitzer (de hond), de Boer en Shaun nog jong zijn. En daarna zie je de dagelijkse routine, die Shaun enorm beu wordt. Een vrije dag wordt gepland, maar uiteraard loopt een en ander uit de hand: de Boer raakt zijn geheugen kwijt en de boerderij wordt op z’n kop gezet door de drie varkens. Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-06

Een reddingsactie wordt op touw gezet: Bitzer belandt verkleed als arts in een operatiekamer, Shaun en de andere schapen worden door een ‘dierenvanger’ achterna gezeten waardoor ze vermomd verder moeten zoeken, geholpen door een lieve ‘outcast’. De Boer is ondertussen een nieuwe carrière begonnen. Ik verklap natuurlijk niet alles, maar ga gerust met jonge kinderen naar de film, want uiteindelijk loopt alles goed af!

Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-08  Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-07  Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-11

Voor ouders is de film ook een genot om naar te kijken. Sowieso is het een leuke film, maar allerlei kleine details Shaun-schaap-premiere-tuschinski-copyright-trotse-moeders-10(mijn favoriet: een gevangen genomen dier als Hannibal Lector), maken deze speelfilm echt heel leuk.
Genieten dus, voor het hele gezin.

Shaun het Schaap: De Film draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen. Voor de trailer, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het feest van tante Rita

Aanstaande zaterdag is de première van de film: het feest van tante Rita! Deze vrolijke …