Annie M.G. Schmidt

Staat Floddertje al in jouw boekenkast?

In het boek Floddertje staan 6 verhaaltjes met steeds weer andere belevenissen over het zich voortdurend vuil makende meisje Floddertje en haar onafscheidelijke hondje Smeerkees. Floddertje in bad, Floddertje bij de kapper, Floddertje in de keuken, Floddertje aan de schoonmaak, Floddertje op bezoek… wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook ondernemen, het wordt een heerlijke puinhoop. Toch wordt Floddertje aan het eind van haar avonturen beloond met een ere-lint van de burgemeester.

Recensie

Alle moeders met vieze kinderen opgelet: Floddertje is het helemaal. Deze smeerpoets kan niets doen om onder de vlekken te komen. Het lukt dit leuke meisje nog geen 5 minuten om schoon te blijven. Herkenbaar? Bij mij thuis tenminste wel. Met 3 kleine kinderen in huis is dit boek dikke pret. De verhaaltjes zijn wel over de top, maar daardoor juist des te leuker voor de kinderen. Want elk kind herkent dat ze van mama schoon moeten blijven voor de visite. Maar o, dat is zo moeilijk…

floddertje zit onder de verf

De verhaaltjes van Floddertje zitten vol humor en zijn zeer herkenbaar. Zeker ook door de schrijfstijl van Annie M.G. Schmidt en de goed aansluitende illustraties van Fiep Westendorp. De verhaaltjes lenen zich qua lengte goed om voor te lezen. Een aanrader!

Floddertje – Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp
Voorleesboek / Prentenboek, hardcover, 96 pagina’s, Querido

Lees ook:
Pluk van de Petteflet
Jip en Janneke
Wiplala Weer

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share