Trouwerij op de boerderij

trouwerij op de boerderij coverDouwe en Doortje, Doortje en Douwe,
twee vogelverschrikkers met korenblond haar.
Samen verjoegen ze kraaien en kauwen.
Tot Douwe zei: “Doortje, ik wil met je trouwen.”

Recensie

Een mooi groot prentenboek over een bijzondere bruiloft. Twee vogelverschrikkers staan al jaren naast elkaar in het veld. Verliefd zijn ze al heel lang, maar opens heeft Douwe een grandioos plan! De naam van de titel – Trouwerij op de boerderij – verraadt het natuurlijk al: de twee stropoppen gaan trouwen. trouwerij op de boerderij (2)Maar voordat het feest kan beginnen hebben ze nog wel wat spullen nodig. Samen maken ze snel een lijstje.

De belangrijkste dingen voor een trouwerij sprokkelen ze bij elkaar: veren voor een trouwjurk, een mooie ketting, een bosje bloemen, een klok die geluid kan worden en natuurlijk ringen. Douwe en Doortje besluiten op pad te gaan. Ze verwachten dat ze met een rondje over de boerderij wel snel alle spullen bij elkaar hebben voor de trouwerij.

Het duurt niet lang en ze hebben de eerste spullen al. Maar wanneer ze al een tijd aan het zoeken zijn, besluit Douwe – galant als hij is – dat hij wel verder zal gaan zoeken. Doortje kan dan even lekker uitrusten. Douwe blijft echter langer weg dan gepland en dan gebeuren er wel erg vreemde dingen op de boerderij. De boer komt met een nieuwe vogelverschrikker en die zit al snel achter Doortje aan. Doortje vertelt haar plan van de Trouwerij op de Boerderij, maar de nieuwe vogelverschrikker lacht er maar een beetje om…

trouwerij op de boerderijDan wordt het prentenboek toch even heel erg spannend, spanning die we niet hadden zien aan komen! Mijn dochter van acht was er niet meer van onder de indruk, maar het is wel praktisch dat ouders van jonge kinderen het boek eerst zelf even goed bekijken en lezen. Voor sommige peuters of kleuters kan het namelijk best net even iets te spannend worden. De prenten zijn wat dat betreft zo goed getekend dat je haarscherp op je netvlies krijgt wat er gebeurt…

Gelukkig zie je bij het omslaan van de bladzijde dat alles god komt en natuurlijk heeft dit verhaal een happy end en kan de trouwerij op de boerderij beginnen!

Trouwerij op de boerderij – Julia Donaldson
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te …