Gelarti Scene Pack

Met dit knutselpakket kun jij je eigen stickers maken. In het pakket zitten namelijk stickervellen met daarop voorbedrukte stickers in verschillende formaten en thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s vogels, vlinders en de onderwaterwereld. De stickers zijn op het vel alleen nog niet zo mooi; ze zijn namelijk wit en hebben nog geen kleur. Je kind kan nu aan de slag om met de bijgeleverde verf (en glittergel) zijn of haar eigen stickers te maken.

Recensie
Voor deze test kregen wij een Gelarti Scene Pack met het thema “Funky Fun Mode”. Er zitten hier 4 stickervelletjes in die in totaal ruim 20 herbruikbare stickers bevatten voor op de ramen. Deze stickers zijn gevormd als mode accessoires, een paar schattige diertjes, make-up producten en heel veel sterretjes, hartjes en lippen. De bijgeleverde verf zijn roze, rood en paars met glitters. Echt een set voor meisjes dus!

Het werkt eigenlijk heel simpel. De stickers moeten ingekleurd worden met de bijgeleverde verf. De verf is ruim voorradig en zit in handige knijpflesjes. Een van deze knijpflesjes was bij ons verstopt, maar dat was heel simpel op te lossen door het dopje eraf te schroeven en de opgedroogde verf die zich opgehoopt had in het tuitje te verwijderen. De stickers zijn kant-en-klaar. De omlijnen en scheidslijnen van deze stickers zijn gemaakt van een zwarte reliëf lijnen waardoor de verf niet snel door elkaar gaat. Ideaal om het netjes in te kleuren. De verf moet wel 6 uur (!) drogen voordat je de stickers kan gebruiken. Dit vergt wel wat geduld van je kinderen. Als de stickers eenmaal droog zijn, zijn ze gelijk te gebruiken net als iedere andere herbruikbare sticker. Gewoon van het velletje halen en opplakken.

Volgens de verpakking is deze Gelarti set bedoeld voor kinderen van 5 jaar en ouder. Dit lijkt mij een hele goede leeftijdsindicatie. Voor mijn dochter van 3 jaar was het echt nog te moeilijk om binnen de lijntjes te kleuren. Zelfs met die verdikte scheidingslijnen. Mijn dochter van 5 jaar kon dit wel prima. Zeker doordat de verf in van die handige tubes zit en daarmee de verf goed te sturen is. Zij had wel erg veel moeite met het zo lang wachten totdat ze de stickers konden gebruiken. We hebben het inkleuren uiteindelijk maar verplaatst naar een activiteit voor het slapen gaan. Dan moesten ze daarna wel naar bed en konden ze de volgende ochtend er gelijk mee spelen. Mijn dochter van 7 jaar kon hier moeiteloos mee aan de slag. Eerlijk gezegd viel het knutselpakket haar wel tegen. Begrijp me niet verkeerd: het thema, de kleuren en de stickers op zich vindt ze er leuk. Maar ze had er wel hogere verwachtingen van. “Zelf je eigen stickers maken” komt neer op alleen inkleuren. Als je geen kleuter meer bent, kan je echt meer aan dan dat!

Al met al is het Gelarti Scene Pack een leuke activiteit voor even tussendoor. Het aantal stickers is beperkt en de activiteit is eentonig. Heel fijn is dat de verf ruim voldoende aanwezig is. Deze wordt nu zelfs nog gebruikt bij andere knutsels wat natuurlijk erg leuk is. Ik heb begrepen dat er ook uitgebreidere knutselpakketten zijn. Met meer stickervellen, etiketten, draaiplaten, glittergel en een hulpmiddel om de verf te mengen. Dat lijkt me zeker een betere optie voor de wat oudere kinderen.

Bekijk hier de producten van Gelarti>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share