chocolade, gezond
Gezond of alleen maar lekker?

Chocolade: gezond of alleen maar lekker?

Dat het lekker is, is voor de meeste mensen een feit. Maar of het ook gezond is om chocolade te eten?

Chocolade (met name pure chocolade) bevat antioxidanten en de stof procyanidine helpt om de bloeddruk te verlagen. Deze eigenschappen zijn goed voor het hart en daarom wordt wel gezegd dat het gezond is om iedere dag een stukje (pure) chocolade te eten.

Helaas is het ook zo dat chocolade suiker en (onverzadigde) vetten bevat. Daarom is de aanname nu dat het eten van 2 blokjes (10 mg) donkere chocolade per dag, goed is voor hart- en bloedvaten. Meer kan leiden tot overgewicht en andere klachten. Dus: geniet met mate!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Valentijnsdag? Warmte kan je redden!

Valentijnsdag is bedoeld als een dag om je geliefde te verwennen, of om een geheime …