Kik is op Mik

kik is op mikDe middeleeuwse schilder Jeroen Bosch wordt als genie beschouwd omdat hij wezens en werelden schilderde waarvan zijn tijdgenoten zich geen voorstelling konden maken. Kik is op Mik bevat tekst en illustraties in een zelfde, vernieuwende stijl en verschijnt ter gelegenheid van het vijfhonderdste sterfjaar van Bosch.

Recensie
Kik is op Mik is een zelfleesboekje voor kinderen vanaf 6 jaar die al een paar maanden hebben leren lezen. kik is op mik 3Het boek heeft niveau AVI E3, maar is ook goed te gebruiken als een soort van prentenboek en op die manier voor te lezen voor kinderen vanaf 4 jaar.

Mijn dochter van 6 jaar zit nu in groep 3 en heeft een paar maanden al op school leren lezen. Zij vond het boek Kik is op Mik heel erg leuk. Vooral omdat het best een lang verhaal is dat zo goed opgeknipt is, dat ze het desondanks helemaal zelf kon lezen. Ze was erg trots op zichzelf na het lezen van dit boek. Ze vond het verhaal ook erg leuk. Kik moet echt een heel avontuur volbrengen voordat hij pas bij Mik is.

De plaatjes vond ze erg grappig en vooral ook knap gemaakt. Ze zijn anders dan een standaard boek. Dat valt op en daardoor zijn ze extra interessant. Veel van de beelden werden daardoor zeer aandachtig bekeken.

kik is op mik 2

Kik is op Mik is dus een leuk spannend boek voor beginnende lezers. Een boek om je tanden in te zetten en dat ze prima zelf kunnen lezen na een paar maanden les. Leuk!

Kik is op Mik – Sarika van Wijgerden & Sietske Mol
Zelfleesboek AVI E3, hardcover, 48 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share