Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

Sneeuwwitje in een uitgave van Xavier Deneux [recensie]

SneeuwwitjeLang geleden werd er een prinses geboren.
Haar velletje was zo wit als sneeuw.
Daarom kreeg ze de naam Sneeuwwitje.

Xavier Deneux giet het klassieke sprookje van Sneeuwwitje in een speelse en verrassende vormgeving. Om te (her)ontdekken en te koesteren.

Recensie
Sneeuwwitje, een van de meest bekende sprookjes, is geschreven door de gebroeders Grimm in de 19de eeuw. Er zijn al verschillende variaties van verschenen, en versies voor films, series, musicals etc.

Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

Bij de meeste kinderen zal vooral “spiegeltje, spiegeltje aan de wand”, de 7 dwergen, de vergiftigde appel en de prins op het witte paard in hen opkomen wanneer je hen naar Sneeuwwitje vraagt. En die elementen (behalve het witte paard) komen uiteraard ook in deze bewerking voor. Herkenbaar dus, alleen heeft Sneeuwwitje te kort haar, vindt mijn jongste 😉

Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

De afbeeldingen zijn prachtig. Je kunt op de foto’s een beetje zien dat er reliëf in zit. Soms is er een deel ‘uitgesneden’, soms juist ‘opgeplakt’. Dit alles maakt het boek een juweeltje, en ook leuk voor kinderen om met hun vingers te ontdekken.

Sneeuwwitje, van Xavier Deneux, uitgebracht door oogappel

Kortom: een schitterende uitvoering van de klassieker Sneeuwwitje, geschikt voor peuters, kleuters en iets oudere kinderen.

Bekijk op bol.comSneeuwwitje – Xavier Deneux
18 pagina’s, uitgeverij Oogappel
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share