Goede Voornemens 2019 – top 10

Daar zijn ze weer: de Goede Voornemens! Best wel leuk, ieder jaar duiken ze weer op, met klassiekers als “afvallen”, “meer bewegen” en “meer tijd doorbrengen met familie en vrienden”. Wanneer je kinderen vraagt naar hun Goede Voornemens 2019 komen er dingen als “een nieuw soort slijm maken” en “eerste worden in Fortnite“, ook ambitieus 😉

In de VS is een onderzoek gedaan naar de Goede Voornemens 2019 van Amerikanen. Ik denk dat die weinig af zullen wijken van die van de Nederlanders en Belgen, alhoewel ik las dat “rust nemen” momenteel op de eerste plaats staat in Nederland. Toch leuk om onderstaande grafiek te zien, ik zal eronder de Nederlandse vertaling plaatsen.

Top 10 Goede Voornemens 2019:

  1. diëten / gezonder eten
  2. meer bewegen
  3. afvallen
  4. meer sparen en minder uitgeven
  5. een nieuwe vaardigheid of hobby leren
  6. stoppen met roken
  7. meer lezen
  8. een andere baan vinden
  9. minder alcohol drinken
  10. meer tijd aan familie en vrienden besteden

Ik denk dat het allerbelangrijkste is bij Goede Voornemens, welke je ook hebt, dat je ze niet laat varen wanneer het niet lukt om ze waar te maken. Het is echt niet zo dat je alleen op de eerste dag van het nieuwe jaar mag starten, en ook niet zo dat het mislukt is wanneer het niet in één keer lukt. Dus zet onder jouw eigen top 10 van Goede Voornemens 2019 gewoon een 11de voornemen: blijf energie steken in wat voor jou belangrijk is!

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

TrotseMoeders.nl wenst u een heel mooi 2022

Oudjaar: traditioneel samen met mijn dochter heel veel verschillende soorten oliebollen gebakken. Verse soep gemaakt …