Disney on Ice – Let’s Party

Gisteravond was het zo ver. De allereerste show van Disney on Ice – Let’s Party in Nederland. Een “feest” met maar liefst 50 favoriete Disney figuren al schaatsend in de rondte. Daar moesten we natuurlijk bij zijn!

Deze show beloofd een echt feest te zijn voor de hele familie. En een feest is het echt! De show zit boordevol verrassingen, spectaculair schaatswerk en prachtige kostuums. Het ene hoogtepunt na de andere. Bij een reguliere voorstelling, of bijvoorbeeld een film, zou dit echt te veel van het goede zijn, maar bij een schaatsshow kan dit juist heel erg goed. De verhaallijn is dun en de ijsbaan is flink, dus het is juist leuk als er van alles gebeurd. Je kijkt dan letterlijk je ogen uit en wijst elkaar op wat er allemaal gebeurd op het ijs. De kinderen stonden tijdens de show letterlijk te springen op hun stoelen en te wijzen naar wie ze waar zagen. “Mam, mam, daar is Assepoester! en daar… daar… DAAR IS BELLE!”

De show telt maar liefst 50 bekende Disney figuren, van de klassieke karakters tot hedendaagse Disney figuren in een compilatie van allerlei feestdagen en vieringen van over de hele wereld. Mickey en zijn vrienden spelen in elk feest een rol, aangevuld met de andere Disney figuren. Denk bijvoorbeeld aan het niet-verjaardagsfeest met Alice en de Gekke Hoedenmaker (Alice in Wonderland), een Mardi Gras met Prinses Tiana (Prinses en de Kikker), een Koninklijk Valentijnsbal met alle bekende Disney Prinsessen en hun prinsen, een Hawaiiaanse Luau met Lilo & Stitch, een Winter Wonderland met Woody, Jessie en Buzz Lightyear (Toy Story) en Halloween waarin je verschillende Disney schurken ziet. Sommige onderdelen zijn herkenbaarder dan de anderen. Dat mag de pret niet drukken. De show is vooral gewoon heel erg leuk door de prachtige muziek, decor en kostuums, door het indrukwekkende schaatswerk en al die favoriete Disney karakters. Hoogtepunten van de avond zijn wel met stipt het duet van Prins Erik & Ariël en het duet van Aladdin en prinses Jasmina. Daarnaast waren echt de verrassingen dat Meneer Hamlap en Rex van Toy Storymee schaatsten.

Wat ik niet had verwacht bij deze internationale show, is dat hij geheel in Nederlands gesproken is. Door voice-overs wel te verstaan. Dat is heel fijn, want ons kinderen – allemaal meisjes jonger dan 8 jaar – kunnen geen Engels verstaan. Er werden ook stemmen gebruikt uit de originele Disney Classics films, wat natuurlijk geweldig is voor de kinderen. Enige nadeel is dat de internationale cast heel slecht is in playbacken van deze Nederlandse teksten. Begrijpbaar, maar op tijden wel storend. De kinderen viel het zelfs op. “Mama, waarom praten ze zo raar?” Een klein detail als je bedenkt dat het geweldig entertainment is voor het hele gezin, want deze show is meer dan de moeite waard. Van jong tot oud is het een feest van herkenning!

TIP: het is best koud zittend in het publiek, dus trek genoeg warme kleren aan.

Van 14 t/m 16 december 2012 komt Disney On Ice show Let’s Party! naar Brabanthallen in Den Bosch. Van 20 t/m 23 december is de show te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Kaarten zijn verkrijgbar vanaf € 17,50. Klik hier voor meer informatie>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Disney On Ice 2019: Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival

Ook in 2019 kunnen we weer genieten van Disney on Ice, om precies te zijn …

Share
Share