Raambekleding als interieur upgrade

Als het de hoogste tijd is om je interieur van nieuwe energie te voorzien, vergeet dan ook niet om je ramen in je plannen mee te nemen. Deze zijn immers je contact met de buitenwereld. Mooi geplaatste raamdecoratie van solide materiaal kan behoorlijk verfrissend werken, en je woning net die extra uitstraling geven waar je al langer naar op zoek bent.

Keuze van het materiaal

Maar wat moet je nu voor de ruiten plaatsen? Het korte antwoord is: wat maar net in je huis past. In de ene woning passen fraaie houten jaloezieën, de andere woning is meer geschikt voor gordijnen. En in de ene ruimte ben je misschien op zoek naar een zondoorlatend materiaal, terwijl je de andere kamer weer helemaal verduisterd wilt hebben. Het is dan ook helemaal niet erg om hierin wat te variëren. Sterker nog, dat is zeer aan te raden.

De vitrage

Een vitrage is een dun gordijn, die in veel Nederlandse woonkamers hangt. Over het algemeen zijn ze wit, maar dit hoeft niet. Het doel van de vitrage is om het zonlicht enigszins tegen te houden, maar deze wel in gefilterde vorm het huis binnen te laten. Door de fijnmazigheid van de vitrage wordt de inkijk van buitenaf tegelijkertijd zeer beperkt. Hierdoor is de vitrage een perfecte combinatie tussen privacy en het spelen met lichtinval.

Overgordijnen

Naast de vitrage kun je ook kiezen voor overgordijnen, en ook een combinatie van de twee is zeer wel mogelijk. Dan heb je overdag de vitrage hangen, en doe je ’s avonds of ’s nachts de overgordijnen dicht. Er zijn hiervoor verschillende stoffen mogelijk, maar de laatste tijd zijn vooral velours of velvet gordijnen in opkomst. Deze fluweelzachte optie is bijzonder stijlvol en karakteristiek, en bovendien beschikbaar in vele verschillende kleuren.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Gordijnen

Gordijnen zijn de absolute sfeermakers in jouw interieur. Het is daarom belangrijk om goed na …

Share
Share