On Fire – Het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen)

On-FireDat BBQ-en veel meer is dan een vleesschotel bereiden, wisten we natuurlijk allang. Maar dat BBQ-en het jaar rond zo lekker en feestelijk kon zijn, dat is helemaal nieuw! Chefkok en foodstyliste Madame Charlotte maakt het hele jaar door de heerlijkste gerechten… op een vuurtje! En zij zou Madame Charlotte niet zijn als ze er niet meteen een klein feestje van zou bouwen. Of een groot… Een Arabisch kerstfeest, een zonnige lentebarbecue aan zee, een groots zomerfeest en een klein herfstfeestje op het dak.

Met alle tips & trucs om zelf een minstens zo geslaagd feestje te bouwen. En de BBQ aan te steken! (Want ja, ook Mme Charlotte steekt zelf de barbecue aan). On Fire! won in 2015 de prijs voor beste bbqboek ter wereld bij de Gourmand Cookbook Awards.

Recensie
In de meeste gezinnen met een Trotse Vader èn een Trotse Moeders is het de vader die de barbecue aansteekt en het vlees er op legt. Stoer, vuur, vlees, echt iets voor vaders…. Dat blijkt ook wel uit het feit dat het recept voor de Perfecte Hamburger een van de meest bekeken artikelen op de website van Trotse Vaders is!

BBQ-boek-voor-vrouwen-copyright-trotse-moeders-3

Mannen, jullie morgen uiteraard gewoon doorgaan met BBQ-en en we zullen er van blijven smullen, maar een barbecue aansteken in gerechten bereiden is geen alleenrecht voor mannen, bewijst Madame Charlotte. In On Fire laat ze zelfs zien dat je het hele jaar rond kunt barbecueën!

Het boek On Fire is ingedeeld in seizoenen en begint zelfs bij de winter. Laat dus het idee maar los dat het warm zomerweer moet zijn om je barbecue te kunnen gebruiken! Per seizoen zijn er verschillende lekkere gerechten, voorzien van prachtige foto’s, waardoor je direct zin krijgt om ze te proberen. Aan het eind van het hoofstuk over een seizoen staat ook nog een playlist, voor bijpassende muziek.

BBQ-boek-voor-vrouwen-copyright-trotse-moeders-2

De meeste recepten zijn vegetarisch, handig want dan kan iedereen mee-eten! Er zijn ook een aantal vlees- en visgerechten, maar het standaard ‘worstjes-en-hamburgers’ is er niet bij. Integendeel: met een heleboel lekkere andere (bij)gerechten kun je een echt feestje maken van je barbecue!

On Fire – Mme Charlotte
Het grote BBQ-boek voor vrouwen (en mannen)
Bekijk op bol.comGourmand Cookbook Awards 2015 voor beste BBQ-boek ter wereld
Hardcover, 166 pagina’s, uitgeverij Snor
Bestel dit kookboek hier >>>>

BBQ-boek-voor-vrouwen-copyright-trotse-moeders-1

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Tips voor een bbq met kinderen

Zo kun je fijn barbecueën met je kids Wil jij fijn barbecueën met je kinderen? …

Share
Share