Verboden toegang: Monstertuin!

monstertuin-cover-trotse-moedersAls de beheerder van huis is… dansen de monsters op tafel! Vermijd de vlammen van de Paarse Knoeren, kietel de Flufforries. Zet met de Hangdongel, de Morf en de Dragomen de boel op stelten, maar… kijk uit voor de Woeste Wurgelguik! Kan één jongetje een hele monstertuin leiden?

Recensie
Verhaaltjes voorlezen voor het slapengaan blijft voor mij het echte mama-zoon momentje van de dag. Ik geniet er enorm van. We slaan dan ook geen dag over.
Helaas hebben we wel een hele andere smaak als het gaat om boeken, maar dat lossen we dan maar af door af te wisselen wie er mag kiezen.

De cover van het boek “Verboden toegang: monstertuin!” spreekt ons allebei gelijk al heel erg aan. De monsters zien er vooral erg grappig uit. Als 6-jarige kleuter zijn monsters vooral heel cool.

Het verhaal is op rijm. Ik vind dat zelf altijd erg prettig om voor te lezen. De monsters hebben allemaal hele bijzondere grappige namen, dat zorgt wel eens voor wat haperingen in het verhaal.
De bladzijde zitten vol met prenten die echt geweldig goed bij het verhaal passen. Tijn ziet dan ook echt gelijk waar ik over ga vertellen.

IMG_7402

De inhoud van het verhaal is erg leuk. Een jongetje krijgt een brief dat hij een dag de dierentuin mag runnen. Dat klinkt natuurlijk fantastisch! De dierentuin blijkt alleen een monstertuin waar het een enorme puinhoop is. Het jongetje is totaal niet bang en pakt de monsters in een dag in en behandeld elk monster op zo’n manier dat ze naar hem luisteren.

monstertuin-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Dit wordt zeker een boek waar Tijn nog geregeld naar zal vragen om voor te lezen. Het rijmende verhaal en de prachtige tekeningen had helemaal zijn aandacht. Het verhaal heeft ook een mooie lengte waardoor je het hele boek uit kan lezen voor het slapen gaan.

Verboden toegang: Monstertuin – Amy Sparkes
Bekijk op bol.comHardcover, pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

monstertuin-recensie-copyright-trotse-moeders-3 monstertuin-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Share

About Loes Ahles

loes.ahles@gmail.com'
ik ben Trotse Moeder van een 5-jarige jongen en part-time leerkracht op het voortgezet speciaal onderwijs cluster 3. Ik ben een ondernemend type en hou van lezen, dieren, ijs, vintage en koken.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share