Cinderella: meer dan een sprookjesfilm

Zondag waren we bij de première van de nieuwste Disney film: Cinderella. Lees hier het uitgebreide premièreverslag >>>> Los van alle activiteiten, was er natuurlijk de film zelf. Hieronder onze recensie van Cinderella:

Cinderella
CINDERELLAGebaseerd op het welbekende sprookje van de gebroeders Grimm is Assepoester door Disney al eerder als tekenfilm uitgebracht. Hierin werd het verhaal aangepast aan de Disney normen en ontstond er een klassieker die bij vrijwel ieder kind bekend zal zijn. De film Cinderella is wat met noemt een ‘live action movie’. Geen tekenfilm of animatie, maar echt acteerwerk. Uiteraard wel met special effects om het geheel de magie te geven die bij het verhaal hoort.

CINDERELLADe film is schitterend. Zowel door de manier waarop het verhaal gebracht wordt: dicht bij het origineel, maar toch anders, als door de verdieping van de karakters en de emoties. Het is een lange speelfilm geworden. Ik ben vergeten op mijn horloge te kijken toen de film was afgelopen, zo was ik onder de indruk, maar volgens mij duurde hij zéker langer dan anderhalf uur.

CINDERELLADat geeft ook tijd om iets meer te weten te komen van bijvoorbeeld de stiefmoeder, die haar eigen verdriet met zich meedraagt. En het geeft tijd om het overlijden van zowel de moeder als de vader van Ella (zoals Cinderella / Assepoester echt heet) te belichten, evenals de ziekte en het overlijden van de prins.

Meer dan in de Disney tekenfilms wordt het verdriet om het overlijden van deze ouders getoond, en zelfs vrij indringend. CINDERELLAOm die reden is een filmkeuring waarbij deze film geschikt bevonden wordt voor alle leeftijden, niet erg handig, want hoewel het een echte gezinsfilm / familiefilm is, zijn dit scènes die zelfs bij mijn 8-jarige tweeling nog indruk maakten. Ook de lengte van de film, maakt hem minder geschikt voor erg jonge kinderen: tegen het einde van de film gingen de jongste kinderen uit het publiek gezellig in hun prinsessenoutfits rondrennen.

CINDERELLAOp zich zit er geen minimum leeftijd aan de film Cinderella, maar let wel op je kinderen bij de “rouwscènes” zodat je kunt inspelen op de eventuele impact die deze hebben. Verder is de film niet “spannend” of “eng” te noemen en zitten er geen “schrikmomenten”, dus is hij voor een groot publiek toegankelijk.

En hij is ook echt voor een groot publiek prachtig. Mijn kinderen hebben er alle drie enorm van genoten, maar mijn man en ik ook! De favoriete scène van mijn 8-jarige dochter was uiteraard het bal, waarbij Cinderella een schitterende jurk draagt. Mijn beide zoons vonden de muisjes erg lief en grappig en mijn man en ik waren diep onder de indruk van manier waarop de pompoen omgetoverd werd tot koets.

CINDERELLA

Maar dat was niet het enige: de film vloog voorbij, de beelden waren schitterend en al voordat de film afgelopen was, wisten we allemaal dat we hem nog heel vaak wilden zien. Cinderella heeft alles in zich om een nieuwe Disney klassieker te worden! Hieronder de Nederlands gesproken trailer van deze film:

En niet alleen Cinderella ging in première, ook de nieuwe korte animatiefilm Frozen Fever werd voor het eerst vertoond. Hier een link naar de recensie & trailer van Frozen Fever >>>> Deze korte film wordt voorafgaande aan Cinderella in de Nederlandse bioscopen vertoond.

disney-frozen-fever-trotse-moeders

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share