Willemijn wil niet zwemmen

willemijnEr bestaan nu drie boeken over dit superlieve muisje: Willemijn wil niet zwemmen is een herkenbaar, positief verhaal voor al die kleuters die soms met tegenzin naar zwemles gaan. Met prettige, op rijm geschreven tekst van Lida Dijkstra en trefzekere illustraties van Noëlle Smit, populair bij kinderen én ouders.

Recensie:
Willemijn kwam precies op het goede moment ons huis binnen: op het moment dat onze zoon van vijf net ging starten met zijn zwemles. In die periode kon hij niet genoeg boeken lezen over zwemles en ook Willemijn moest steeds uitgebreid voorgelezen worden.

IMG_2408

Plaatjes werden bestudeerd, het verhaal geanalyseerd en steeds weer betrokken op zijn eigen avontuur. Toen zwemles een paar weken bezig was verdween het boek naar de achtergrond en laatst kwam het weer te voorschijn en keek hij er al heel anders naar, nu hij zelf de periode van met tranen en spanning aan de kant staan heeft gehad.

IMG_2410

Willemijn wil niet zwemmen gaat over een leuk muizen-meisje dat heerlijk herkenbaar met haar hakken in IMG_2411het zand gaat. Dat was ook leuk voor onze zoon. Hij was echt angstig, Willemijn is juist stoer en tegendraads. Het opzien tegen zwemles vanuit een heel ander perspectief. Tot zover allemaal heel herkenbaar.

Maar dan komt er een leuke verandering in het verhaal. Dat ze tóch gaat zwemmen komt niet door de fantastische badmeester, de geduldige moeder etc. maar door de noodzaak het water in te moeten: haar zusje valt in het IMG_2409zwembad.

Willemijn is een held en van haar watervrees af en mag als dank voortaan de juffrouw helpen met lesgeven aan de eerste klas; de kinderen die voor het eerst komen zwemmen.

Ik vond het echt een verrassend ander boek over dit thema. Leuk verhaal, op rijm geschreven, met mooie illustraties en met een goed verhaal. Echt een aanrader voor aankomende zwemmertjes!

Willemijn wil niet zwemmen – Lida Dijkstra
Bekijk op bol.comHardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Gottmer
Bestel dit prentenboek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …