De vier beste tips voor een opgeruimd huis met kids

Je huis opgeruimd houden is niet altijd eenvoudig, zeker niet wanneer je kinderen hebt. Je woning ziet er al sneller ‘geleefd’ uit, maar het is zeker niet onmogelijk om het georganiseerd te houden. Wij geven je graag de vier beste tips die je helpen een huis te creëren dat opgeruimd is.

1. Pas je huis aan aan je kinderen

Het hebben van kinderen in huis vraagt om wat aanpassingen. Hoe kindvriendelijker je interieur, hoe eenvoudiger het is om het opgeruimd te houden. Kies bijvoorbeeld voor een bank waar je gemakkelijk vlekken uit kunt halen en een krasvaste salontafel. Daarnaast is een goede inboedelverzekering een must. Mocht er iets beschadigd raken, dan kan het hebben van deze verzekering je helpen er iets aan te doen. Kapotte meubels in je woonkamer staan namelijk alles behalve opgeruimd.

2. Zorg dat alles een plekje heeft

Om een opgeruimd huis te creëren, moet je alle spullen ergens kunnen opbergen. Het is dan ook belangrijk voldoende opbergruimte te hebben. Investeer bijvoorbeeld in een extra opbergkast met deurtjes. Een trolley in huis is ook ideaal. Wanneer je kinderen opgroeien, kan namelijk de behoefte aan extra ruimte veranderen. Een trolley is flexibel. Het is onder andere ideaal voor de keuken, de woonkamer, de eetkamer en de hal.

3. Leer je kinderen opruimen

Als jij constant achter je kids aan moet hollen om het huis georganiseerd te houden, wordt opruimen erg vermoeiend. Gelukkig kunnen kinderen prima zelf opruimen, ook als ze jong zijn. Allereerst is het belangrijk zelf het goede voorbeeld te geven. Als jij geen dingen rond laat slingeren, zullen je kids dit ook minder snel doen. Je kunt daarnaast een spelletje maken van het opruimen. Zet aan het eind van de dag een timer op vijf minuten. Kijk maar wie het snelst kan opruimen!

4. Ontrommel regelmatig

Wanneer je heel veel spullen in huis hebt, wordt het lastig om alles een plekje te geven. Het is daarom belangrijk om twee of drie keer per jaar een grote schoonmaak te houden en alles weg te geven of weg te gooien dat je niet meer nodig hebt. Wat zich al snel kan opstapelen, zijn de tekeningen en schoolwerkjes van je kinderen. Wil je ze allemaal bewaren? Dan schaf je hier het beste een aantal sterke mappen voor aan. Je kunt er ook voor kiezen een foto te maken van ieder werkje, zodat je ze vervolgens met een goed geweten bij het oud papier kunt doen. Bewaar enkel de allerleukste werkjes. Je kunt ervoor kiezen om voor ieder kind een fotolijstje in huis op te hangen. Hier kun je hun mooiste werkjes in presenteren.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share