‘Thuis’ in De Ardennen, op Camping Petite Suisse [verslag van onze ervaringen]

Wanneer ik op vakantie ben met mijn gezin, vind ik het erg belangrijk wanneer de kinderen zich ’thuis’ voelen in hun nieuwe omgeving. Wanneer ze lekker kunnen spelen, goed kunnen slapen en ontspannen zijn, genieten ze veel meer van alles wat anders is dan thuis. Op Camping Petite Suisse was precies de goede sfeer om dit al bij aankomst te bereiken.

De camping is heus niet klein, maar doordat de staanplaatsen op ’terrassen’ lagen, kwam het helemaal niet groot over. Wij hadden zelfs een knusse eigen plek, met een ruime sta-caravan tussen twee hoge heggen. Volop privacy en een mooi uitzicht op de lager gelegen delen van de camping. Behalve dat de camping keurig onderhouden en overzichtelijk is, bleek ook meteen dat deze erg kindvriendelijk was. Nog voordat ik me had gemeld bij de receptie, was de tweeling al in het grote springkasteel verdwenen!

Vrijdag
Na het inchecken zijn we onze spullen gaan uitpakken en terwijl de tweeling buiten ging spelen en de puber achter zijn laptop verdween, ging mijn man koken. Na het uitlaten van onze hond, kon ik zó aanschuiven, dat is nog eens vakantie! In de avond hebben we nog wat spelletjes gedaan, even naar het leuke entertainment gekeken en toen was het tijd om te slapen.

Zaterdag
Prima matrassen, dus we werden goed uitgerust wakker. De kinderen gingen de bestelde broodjes ophalen (tip: bestel extra voor de lunch want er zijn zoveel lekkere broodjes, die moet je echt allemaal proberen! Suikercroissants, chocoladebroodjes…. maar ook pistolets en stokbrood uiteraard. En alles heerlijk vers!)

Na het ontbijt wilden de oudste twee kinderen “chillen” en ben ik een grote wandeling gaan maken met mijn jongste en met hondje Snoopy. Reuze gezellig, zo even met één kind! Gebabbeld terwijl we genoten van de omgeving en het uitzicht. Tussendoor kon mijn jongste lekker klimmen en andere spannende dingen doen en we besloten onze grote ronde met een gezellige pauze op een terras in het dorp.

Uit eten
Wij gaan zelden uit eten met het hele gezin. Het was dan ook echt feest toen we uitgenodigd werden in het restaurant van Camping Petite Suisse. Eerlijk gezegd had ik “friet met kip” en “kip met friet” op de menukaart verwacht, maar ik kon er niet minder naast zitten. Er was keuze uit allerlei heerlijk ogende gerechten en toen de voorgerechten op tafel kwamen, bleken deze nog lekkerder dan ze er in de omschrijving uitzagen. Wat een smaaksensatie! En ook de kinderen hebben zo gesmuld!

Applaus voor de kok
Mijn kinderen gaan altijd klappen voor degene die gekookt heeft thuis, als het lekker is, en ze deden dit spontaan ook voor de kok van het restaurant. Hij kwam er even bij en vertelde dat hij ook in sterren-restaurants gewerkt had, maar het op camping Petite Suisse meer naar zijn zin had. Nou, dat was te merken! Het was zo ongelooflijk lekker, alleen daarvoor al zou je naar Petite Suisse moeten gaan. Wij komen in ieder geval terug!

Zondag
Na een uitgebreid verse-broodjes-ontbijt ging de tweeling en ik naar een natuurpark een paar kilometer verderop gereden. Midden in de bossen ligt daar een gebied wat zowel leerzaam is als leuk. Je leert er over de natuur van de Ardennen. De informatie is erg uitgebreid en interessant en door een route te volgen, leer je over verleden en heden, over bomen, planten en dieren. En dat allemaal zonder dat je doorhebt dat het educatief is. Voor de kinderen is het een soort speurtocht met opdrachten en speelmomenten! Ik vond het reuze interessant en de kinderen hebben enorm genoten. Aanrader!

Thuisgevoel
Eenmaal terug was te merken dat de kinderen zich thuis voelen. Ze gingen zelf naar het (verwarmde!) zwembad en spelen in de speeltuin. Voor mijn man en mij ook prettig, kwamen wij aan boeken lezen toe! Moe van het spelen, kropen de kinderen in de bank en gingen ze een film kijken. Het is dan zo huiselijk in een caravan, zo ontspannen! Hoewel er bij het hoofdgebouw (met onder andere receptie, winkel en restaurant) prima WiFi is, is er in de caravan onvoldoende netwerk. Dat maakte dat we extra veel spelletjes hebben gedaan en gelezen hebben, wat ik echt een voordeel vind ten opzichte van onbeperkt internetten. Ook erg fijn was dat we frietjes konden halen op de camping… Wederom niet hoeven koken 😉

Maandag
Nog één maal een heerlijk ontbijt, de kinderen nog lekker spelen in het zwembad terwijl wij inpakken en de vakantie zit er weer op. Ondanks dat het maar een ruim weekend was, hebben we allemaal het gevoel er echt tussenuit te zijn geweest. We maken nog een mooie tocht door de omgeving en bezoeken het plaatsje Spa waar in het weekend Max Verstappen heel knap heeft gereden en rijden dan in een paar uur weer naar huis. Zeker van plan om nog een keer terug te gaan, maar dan wat langer!

Voor informatie over tarieven, aanbiedingen en soorten accomodaties, klik hier >>>>

Voor meer foto’s en algemene informatie, zie:

Camping Petite Suisse in de Belgische Ardennen: rust, vermaak en avontuur!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share