Trotse Moeders bij Monster Jam [verslag]

Inderdaad, niet Trotse Vaders, maar Trotse Moeders was vandaag (30 juni 2018) bij Monster Jam! En waarom ook niet? Een show met monstertrucks klinkt misschien als “meerrr voorrr mannen“, maar ik kom uit een dorp waar ik het enige meisje op judo was en de enige vrouw in de schaakvereniging en gelukkig is het nu niet meer zo dat bepaalde happenings echt exclusief voor mannen of vrouwen zijn! Ondanks dat nam ik wel 4 jongens mee 😉

En wat hebben we genoten! Al vanaf het begin, op het ruimte terrein waar de Pit Party was, was de sfeer uitstekend! Perfect georganiseerd, veel mensen van de organisatie en hulpverleners en geen onvertogen woord. Zonnetje, fijne muziek en alle monstertrucks met hun bestuurders. Hoe gaaf is dat, de trucks van dichtbij bekijken, handtekeningen scoren van de drivers en op de foto met je idolen!

 

Ook de motoren en hun bestuurders waren aanwezig, je kon echt je hart ophalen.

 

De bestuurders namen voor iedereen tijd en bleven, ondanks de hoge temperaturen, vriendelijk voor iedereen. Onze favoriet was toch wel Candice Jolly, vrouwelijke bestuurder van Monster Mutt Dalmatian (ook hier is het echt niet alleen een mannenwereld!). Ze was echt heel aardig. Alle jongens konden apart op de foto en later nog samen. En helemaal leuk was dat ze in De Kuip, tijdens een interview nog aan de jongens refereerde, toen waren ze helemaal trots!

 

Het publiek was echt gemengd, van groepen mannen die alles van de trucks en hun drivers wisten en echt voor hun favoriet kwamen, tot gezinnen met (jonge) kinderen die een unieke ervaring wilden. Maar wat de achtergrond van het bezoek ook was: het is een event voor iedereen, jong en oud, man en vrouw.

De banden van de monstertrucks zijn zo groot dat ze eerst verwisseld moesten worden, voor ze door de deuren pasten!

Je kunt er prima (met gehoorbescherming) met je kind(eren) heen. Het is spectaculair om te zien en helemaal veilig: niet alleen zijn de bestuurders echte professionals, ook alles eromheen is prima geregeld. En het publiek zit op veilige afstand, mocht er een stuk van een truck afbreken bijvoorbeeld. En dat gebeurde regelmatig, want de bestuurders proberen de stunts zo indrukwekkend mogelijk te maken en dat betekent risico nemen.

Soms belandde een truck zelfs op z’n kop, maar ook dan werd er direct en professioneel ingegrepen. Voor de drivers en hun begeleiders was het business as usual, voor mij als bezoeker was het heftig, maar wanneer een bestuurder er lachend en zwaaiend uit kwam, was het wel erg spectaculair om gezien te hebben!

De motoren waren ook “gaaf”, die hadden van mij nog wel langer mogen stunten!

Maar dat geldt eigenlijk voor de hele show. Ondanks dat hij van 15 uur tot kwart over 5 duurde, was het zo indrukwekkend dat ik het nog lang niet beu was.

Indrukwekkende recordpoging: met een monstertruck over 6 trucks springen!

Het publiek kon bij de items “twee-wielen-stunts” en “free-style” stemmen op iedere truck waardoor we gezamenlijk een winnaar konden aanwijzen. Een leuk, interactief tintje wat weinig tijd in beslag nam.

Maar wat was het lastig om te kiezen: geven we meer punten aan de truck die de backflip deed, of scoort een truck die balanceert op twee wielen hoger. En wat te denken van een truck die ‘vuur spuwt of eentje die zich op autowrakken afzet om de hoogte in de vliegen?

Kortom: een heerlijke dag uit, voor het hele gezin. Spectaculair EN gezellig, een ervaring om nooit te vergeten! Ik ben fan en hoop alle trucks, motoren en drivers weer terug te zien op Monster Jam 2019.

Dit jaar deden de volgende trucks / bestuurders mee: Grave Digger (Morgan Kane), Megalodon (Alex Blackwell), Zombie (Alx Danielsson), Max-D (Neil Elliott), Monster Mutt Dalmatian (Candice Jolly), Monster Energy (Todd LeDuc), El Toro Loco (Marc McDonald), EarthShaker (Peter Nyman), Dragon (Jon Zimmer) en Scooby-Doo (Linsey Read). Hopelijk zijn ze er de volgende keer weer bij!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …