Gevulde paprika; twee varianten [recept]

gevulde paprika gehaktOnze kinderen zijn alle drie dol op paprika, het liefst gewoon rauw, zo uit het handje. Daarom leek het me wel weer een keer een goed idee om een paprika recept te maken en dit keer koos ik voor de gevulde paprika!

Het is altijd even de vraag waar ze natuurlijk zin in hebben, maar 1 ding weet ik altijd zeker, als er kaas bij zit dan wordt er absoluut gesmuld.

En om het mezelf een beetje makkelijk te maken, heb ik nu twee verschillende varianten gemaakt, een koude en een uit de oven. paprika recept Dat is met kinderen ook wel handig, want als de paprika uit de oven komt dan is het nog veel te warm om te eten, maar dan kunnen ze wel alvast beginnen aan de koude paprika. En ondertussen is de warme mooi afgekoeld en kunnen ze daar lekker mee verder.

Dit keer lagen de kleintjes in bed terwijl ik aan het voorbereiden was, en Xavi zat op school, maar anders is het ok leuk om ze mee te laten helpen want het is heel eenvoudig te maken. Hoe dan? Ik zal het in korte stappen even uitleggen:

  • Je maakt een aantal (rode) paprika’s goed schoon en haalt er de zaadjes uit. Als je alleen de warme variant maakt zou ik de bovenkant (het kapje) eraf halen zodat je het makkelijk kunt vullen.
  • Snij de paprika in de lengte door en eventueel nog een keer door de lengte (zo maak je kleine bootjes)

Warme variant   (oven voorverwarmen op 175 graden)

  • gevulde paprika gehakt receptrul het gehakt in de pan, voeg hier wat gehaktkruiden aan toe, maak het wat meer op smaak met paprikapoeder
  • is het gehakt goed gaar dan doe je er een klein blikje tomatenpuree bij
  • voeg aan het gehaktmengsel eventueel wat mais toe en meng het met een beetje geraspte kaas
  • vul de paprika’s met het gehaktmengsel, strooi er nog wat extra geraspte kaas overheen en laat het circa 20 minuten warm worden in de oven

Lekker om te eten met bijvoorbeeld aardappelpuree of krieltjes en een groene salade

gevulde paprika

Koude variant

  • Snij de kaas in hele kleine blokjes
  • ham kaas mengsel gevulde paprikaMeng de kaas met kleine reepjes ham en met 150 gram verse roomkaas met kruiden
  • Voeg hier eventueel wat bleekselderij aan toe en breng het wat meer op smaak met wat bieslook en peterselie
  • Vul de paprikabootjes met het kaas/ham mengsel

Leg alles op een mooi blad en ga het aan tafel verdelen of leg het direct op de bordjes van de kinderen en maak van twee kleine reepjes paprika de roeispanen. Lekker met stokbrood!

Eet smakelijk!!

gevulde paprika koud gerecht kinderen

 

Share

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Heerlijke zelfgemaakte paprikasoep [recept]

Deze soep kwam eigenlijk tot stand,omdat ik wat restjes groenten had. Ik besloot er soep …

Share
Share