Cosmeticawijzer voor aanstaande moeders

Het is natuurlijk niet goed om in aanraking te komen met schadelijke stoffen. Voor aankomende moeders is dit dan ook nog eens extra gevaarlijk. Vandaar dat WECF een cosmeticawijzer voor zwangere vrouwen presenteert. ‘Een Veilig Nest’ dit is de naam van deze nieuwe cosmeticawijzer. Hiermee willen ze ouders met vragen over gezondheid en duurzaamheid tegemoetkomen. Een handige stoffenwijzer die aangeeft hoe je schadelijke stoffen kunt vermijden en een gezonder alternatief aanbied.

Inmiddels weet elke (bijna) ouder wel dat het een feit is dat schadelijke stoffen tijdens de zwangerschap van moeder op kunt kunnen worden overgedragen, maar dit is nu ook wetenschappelijk bewezen. Een zwangere vrouw is ook twee keer zo kwetsbaar als normaal. Ze moet namelijk niet alleen aan haar eigen gezondheid denk maar ook aan die van haar kind. Het ongeboren kindje kan bloot worden gesteld aan stoffen die gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van de baby.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Deze kun je stellen vis Twitter aan @Mamagreennl of @EenVeiligNest. WECF heeft naast de cosmeticawijzer Een Veilig Nest ook een babyverzorgingswijzer, een speelgoedwijzer en een schoonmaakmiddelenwijzer. Ze werken aan een gezond leefmilieu voor iedereen. Dit proberen ze te bereiken door (vooral) ouders te voorzien van duidelijk informatie.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Groente en fruit niet altijd veilig voor zwangere vrouwen

Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar zeker als je zwanger bent is het zaak …

Share
Share