Kampeervakantie met kinderen

Vakantie is een van de mooiste momenten in het jaar. Voor het hele gezin. Een kampeervakantie met kinderen vraagt om een goede voorbereiding. Het weer is een belangrijk element bij deze vakantie en kan zowel een positieve invloed hebben, als spelbreker zijn. Om tegen zon beschermd te zijn neem je crème mee. Tegen wind en regen is het goed om outdoor jassen mee te nemen. Zo kan regen in plaats van hinderlijk zelfs een leuk deel van de vakantie vormen. Uiteraard er van uit gaand dat het incidenteel regent.

Vermaak
Met kinderen kamperen betekent dat er vermaak moet zijn. Activiteiten die of gericht zijn op kinderen of die kinderen zelf mogen invullen. Moeder speelt, net als vader, daar een belangrijke rol in.

Wat mogen kinderen wel en wat niet? Worden ze bij iedere angst, die moeder ervaart, terug gefloten of kunnen ze grenzen opzoeken? Binnen het verantwoorde uiteraard, maar met enige mate van vrijheid. Is de vakantie gericht op de behoeften van de kids of van de ouders?

Met andere woorden, moeten de kinderen veel wandelen en bezichtigen of is dit een klein deel van het programma? Als het al wandelen wordt, mogen de kids dan meebepalen waarheen? Al deze vragen zijn bepalend voor een leuke of minder leuke vakantie.

Kindervakantie
Zolang kinderen mee op vakantie gaan, mee kamperen gaan, zal het programma op hen gericht moeten zijn. Want als de kinderen een geweldige vakantie hebben, dan hebben de ouders dat ook. Dat is algemeen bekend. Maar past men dat ook voldoende toe?

Laten we bij het begin beginnen. Mogen de kinderen hun eigen outdoor jassen uitzoeken of kopen mam en pap die? Krijgen ze een eigen tentje of slapen ze in de grote tent? Mogen ze speelgoed meenemen? Wat wel en wat niet? Hebben ze invloed op het programma?

Een kampeervakantie met kinderen wordt dan een belevenis, een leuke vakantie, als de omgeving voor de kinderen voldoende afwisseling biedt en zij heerlijk kunnen genieten.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Expeditie Archeon – kamperen in Archeon [verslag deel 1]

Archeon, een park waar je geschiedenis kunt beleven, waar je verhalen kunt horen, kunt zien …