Een kusje onder de mistletoe

Steeds meer tradities uit Amerika (en soms ook uit andere landen) krijgen een plaats op bepaalde dagen van het jaar. Valentijn wordt steeds groter (en commerciëler) in Nederland, de Kerstman heeft in veel gezinnen de plaats van Sinterklaas ingenomen en op een aantal scholen wordt naast een Paasontbijt ook een viering van het Suikerfeest ingepland.

In Amerika (en enkele andere landen) is het ophangen van een takje mistletoe tijdens de Kerstdagen een van de tradities. Onder die mistletoe (ook wel maretak genoemd) mag je iemand zoenen die dan niet mag protesteren hiertegen. Vanuit dit oude gebruik is de meer romantische traditie ontstaan om je lief tijdens de Kerstdagen onder de mistletoe te zoenen, als teken van liefde. En dat is uiteindelijk toch waar het tijdens de Kerstdagen om gaat, welk geloof je al dan niet aanhangt, Liefde.

Ik wens jullie allemaal, met allen die je dierbaar zijn, hele fijne Kerstdagen. En ook wanneer je geen maretak bij de hand hebt, is het een mooi moment om stil te staan bij wie je lief hebt!

kus-me-schildpad

Afbeelding: CC Schildpad, Pompidou Studio’s

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar …