De val van Annika S.

De val van Annika S. is het eerste gezamenlijke fictieproject van Annejet van der Zijl en Jo Simons, en het eerste deel van een vijfluik van spannende romans.

Algemene informatie
De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar als uitkomt dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar partijgenoten en schoonfamilie te ontkomen, vlucht ze hals over kop naar de Noord-Hollandse kust waar ze als kind met haar grootouders kwam. Maar ook daar laat het verleden haar niet met rust. En daarin blijkt ze niet de enige…

Fotograaf: Mark Uyl

Over de auteurs
Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust, en schreef bestsellers als Sonny Boy en meest recentelijk De Amerikaanse prinses.

Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Als partner van Van der Zijl heeft hij achter de schermen een groot aandeel in de totstandkoming van haar non-fictietitels, met name als het gaat om de intensieve research.

Informatie van de uitgever
Het idee voor het boek ontstond tijdens een lange wandeling in de duinen, waar ze de verdwijning van de belangrijke Duitse politica bespraken. Ze fantaseerden over wat die aan het doen zou zijn en van het een kwam het ander, bij thuiskomst was de basis voor het plot er.

De val van Annika S. is een spannende suspenseroman met een mooie historische verhaallijn, maar het is vooral het verhaal van iemand die in één klap alles kwijtraakt en daarna probeert te overleven. Toen het verhaal voor dit boek min of meer rond was, merkten Simons en Van der Zijl dat ze nog helemaal niet klaar waren met hun hoofdpersonen. Na nog een aantal lange wandelingen en veel brainstormen hadden ze de outline voor nog vier boeken. Het tweede deel, Rijke mensen zijn anders, zal volgend jaar verschijnen.Mening

Mijn interesse voor dit boek werd gewekt doordat in het begin al duidelijk wordt dat Annika Schaeffer gelogen heeft in haar Cv (ik check al jaren Curriculum Vitae en dat komt regelmatig voor, mooi om dat ook eens in een roman terug te zien!). Annika liegt niet alleen over haar opleidings- en werkverleden, maar eigenlijk over veel meer. Ze heeft een aantal gegevens uit haar verleden meegenomen en een compleet nieuw leven daarvandaan opgebouwd. Maar dat nieuwe leven stort in één klap – en volledig – in, wanneer blijkt dat ze gelogen heeft. Dan blijkt ook hoe eenzaam ze is. Over de rest van het verhaal vertel ik niet meer. Het boek De val van Annika S. is echt de moeite waard: zelf lezen dus!

Ik vond de mix tussen een boeiend en spannend verhaal en de historische context erg goed en het was daardoor dat ik De val van Annika S. heb uitgelezen. Het boek is goed geschreven en leest heerlijk weg. Er zijn voor mij wat te veel toevalligheden en teveel heftige gebeurtenissen om het boek briljant te vinden, maar het is zeker de moeite waard en maakt nieuwsgierig naar de volgende boeken van Annejet van der Zijl & Jo Simons. En… ik ben benieuwd of er ook een boek komt met Simon A. in de titel 😉

De val van Annika S. – Annejet van der Zijl en Jo Simons
Paperback, 269 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share