Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven er ongetwijfeld anders uit dan voorheen. Misschien ga je minder werken of zelfs helemaal niet werken, misschien wil je een andere functie dan voorheen, met meer flexibiliteit of blijf je hetzelfde werk doen met dezelfde uren. Gelukkig heb je in de tijd waarin wij leven, heel veel mogelijkheden. Samen met SUAS gaan we er een aantal bekijken.

Zwanger en werken

Wanneer je zwanger bent en alles gaat goed met jou en je kindje, kun je vaak door blijven werken zoals je gewend bent. En dan is er de wettelijk vastgelegde periode van je zwangerschapsverlof, waar je recht op hebt. Maar wist je dat je ook recht hebt op andere dingen tijdens je zwangerschap en daarna? En dat je bijvoorbeeld niet verplicht kunt worden om dagen te maken die langer zijn dan 10 uur. En dat je tot 6 maanden na de bevalling extra pauzes mag nemen? Verstandig om dit na te kijken bij de Rijksoverheid zodat je weet waar je recht op hebt.

Kleine kinderen en werken

Na afloop van je zwangerschapsverlof is het voor veel moeders tijd om weer aan het werk te gaan. Sommige moeders kunnen niet wachten om weer aan de slag te gaan, voor anderen is het emotioneel heel zwaar om met hun gedachten ergens anders te zijn dan bij hun kind. In het laatste geval is het goed om te kijken of er financiële mogelijkheden zijn om minder te werken, of om misschien ander werk te gaan doen. Ook wanneer je niet werkt is de periode waarin je kinderen klein zijn, mooi om te kijken naar een opleiding om jezelf verder te ontwikkelen. Jouw ontwikkeling hoeft niet stil te staan omdat je moeder bent geworden!

De meeste kinderen tot een jaar of 2, hebben meerdere slaapjes per dag. Perfect om bijvoorbeeld zelf ook even te rusten of alvast het eten te maken, zeker wanneer je meer dan één kind hebt. Maar waarom zou je niet een van die rustige momenten gebruiken voor tijd voor je eigen ontwikkeling? Dat hoeft niet meteen een complete opleiding te zijn waar je een diploma mee behaalt, maar kan ook een deelopleiding of een cursus zijn. En ook later, wanneer de kinderen naar school gaan, kun je tijd voor jezelf nemen.

Waar wil jij sterker in worden?

Misschien merk je wel dat jouw time-management niet zo best is, nu je kinderen hebt en alle borden hoog moet houden. Of je merkt dat je assertiever bent geworden nu je zwanger bent en je hormonen je een handje helpen. Kijk naar waar jouw kracht en interesse ligt en zoek dan een opleiding die daarbij past. Heb je een vast contract? Denk dan bijvoorbeeld aan een opleiding coachend leidinggeven. Wanneer je de ruimte krijgt binnen je bedrijf om meer te gaan coachen, heb je vaak ook meer mogelijkheden om je dagen zelf in te delen en misschien je kinderen zelf uit school op te halen.

Zoek een balans die bij jou past

Belangrijk is dat je zoekt naar iets wat echt bij jouw past. Ben je helemaal gelukkig thuis met je kinderen? Gewoon lekker genieten! Kriebelt het om toch iets te gaan doen naast moeder-zijn? Ga dan op zoek naar iets wat bij je past. Leg de lat niet hoger dan je kunt bereiken en houdt rekening met periodes waarin je kind ziek kan zijn of om andere redenen even wat meer aandacht nodig heeft. Maar gun jezelf vooral dat je blijft kijken naar waar jouw behoeftes liggen. Want een gelukkige moeder is ook veel fijner voor de kinderen.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Vroeggeboorte

In Nederland worden jaarlijks rond de 170.000 baby’s geboren. Circa 14% van de baby’s (bijna …

Share
Share