Kidz-DJ – I love Christmas

Ook de Kidz-DJ houdt van Kerstmis! Na de CD’s I love Sint en I love Nederpop komt de Kidz-DJ nu met een speciale kerst CD. Op deze CD zijn recente en oude hits voorzien van Nederlandstalige kinderteksten met als thema: Kerstmis. Een vrolijke CD voor kids en een feest van herkenning voor hun ouders! Weer eens wat anders dan het aloude Jingle bells…

Recensie
Er zijn veel CD’s van mijn dochter die ik helemaal niet erg vind om in de huiskamer te draaien. Ook niet als het keer op keer is. Er is echter wel een uitzondering… Met Kerst verschillen de muzieksmaken van mij en mijn dochter nogal erg. Waarschijnlijk heb ik in mijn leven al iets te vaak “de herdertjes lagen bij nachte” en “Rudolf the red nose rendeer” gehoord… Met Kerst ga ik toch liever voor liedjes als Do they know it’s Christmas en All I want for Christmas is you. Heb ik ook al heel vaak gehoord, maar die liggen toch een stuk prettiger in het gehoor. Althans, dat vind ik, maar mijn meisje denkt daar anders over. Maar met de Kidz-DJ I love Christmas is de vrede ook hier in huis weer aanwezig. Een kerst CD die we allebei de hele dag kunnen luisteren en ook met liefde meezingen.

Het is een super leuk idee: oude bekende nummers (uit papa’s en mama’s tijd) worden getransformeerd naar leuke, prettig in het gehoor liggende nummers. In het begin heb ik wel even moeite met de teksten: dat wil zeggen, ik zing af en toe toch automatisch de oude tekst mee. Maar als ik eenmaal de nieuwe woorden in mijn hoofd heb, is dat verleden tijd. Deze CD bewijst maar weer eens dat ook een Nederlandse songtekst helemaal niet tenenkrommend hoeft te klinken. Een volwassen geluid, met teksten voor jong en oud. Ik ben fan en vind het eigenlijk erg jammer dat dit een CD is vol met kerstliedjes. Wordt helemaal grijsgedraaid rond de kerstdagen, maar goed… midden in de zomer klinkt het een beetje vreemd als je het hebt over het kerstdiner of het versturen van kerstkaarten.

Voor alle moeders die graag willen weten welke nummers ze kunnen verwachten, licht ik een tipje van de sluier op. Geen kerst zonder boom wordt gezongen op de melodie van No woman no cry. Warme chocomel wordt gezongen op – heel verrassend – you sexy thing en ’t is Kerstfeest klinkt super op de muziek van Higher.

Deze leuke CD is nu voordelig te bestellen bij bol.com, klik hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …