Peppa Verstoppertje DVD

peppa-verstoppertje-(dvd)Peppa is een lief, ondeugend, klein biggetje. Ze woont met haar jongere broertje George en haar mama en papa. Peppa speelt graag spelletjes, ze houdt van verkleden, bezoekt graag leuke plekjes en ze speelt graag met haar vriendjes, maar het allerliefst springt ze in modderpoelen. Op deze DVD staan tien vrolijke afleveringen. 

Recensie:
De televisieserie Peppa wordt uitgezonden op Nickelodeon en NickJr. Zelf ken ik het programma niet, dus ik ben benieuwd wat ik te zien krijg. De afbeeldingen op de DVD-hoes zijn in ieder geval vrolijk en kleurrijk, dus dat is al een positief punt. Eenmaal aan het kijken wordt al snel duidelijk dat dit echt een serie is die leuk is voor de allerkleinsten. Van dreumes tot kleuter zullen kinderen deze verhaaltjes zeker wel kunnen waarderen. Elke aflevering duurt slechts circa vijf minuten, waardoor het ook prima te volgen is voor de jongste kijkertjes.

Peppa is een vrolijk en ondernemend varkentje, dat zich in de kleuterleeftijd bevindt. Haar kleine broertje George is anderhalf en dat zorgt er ook voor dat het leuk is voor kinderen vanaf één jaar tot ongeveer zes jaar. Zeker voor de kinderen die opgroeien met broertje(s) en/of zusje(s) zijn de belevenissen herkenbaar, maar uiteraard is het ook leuk voor kinderen die enig kind zijn.

Peppa DVDElk filmpje heeft een eenvoudige verhaallijn die goed te volgen is. De onderwerpen liggen dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen, denk hierbij aan bijvoorbeeld: verstoppertje spelen, verdwaald zijn, mama moet werken en fietsen.

De afleveringen zijn niet alleen leuk vermaak, er zit ook een leerzaam karakter in. Zo leren kinderen het verschil bijvoorbeeld tussen groot en klein. Ik heb geen kind meer in huis die bij de doelgroep hoort, maar ik vind het echt een leuk programma voor de kleintjes.

Op de website van Peppa kun je online afleveringen bekijken of spelletjes spelen.

BESTEL DE PEPPA VERSTOPPERTJE DVD HIER >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …