Speciale Blue Boat kinder-rondvaarten in Amsterdam [verslag]

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-35Wanneer mensen aan een dagje Amsterdam denken, denken ze -behalve aan de bekende musea-  ook aan rondvaarten. Een bijzondere manier om, heel ontspannen, van de stad te genieten.

Wanneer mensen denken aan een dagje Amsterdam-met-kinderen, is een rondvaart waarschijnlijk niet een van de eerste opties. Zie je het voor je? Je probeert iets van de uitleg te volgen terwijl je kinderen onder tafel kruipen, je bent constant aan het opletten dat ze niet over de reling klimmen, binnen 10 minuten moeten ze plassen of moet je ze gaan bezighouden…..

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-28Uiteraard zijn er gezinnen waarbij de kinderen braaf 75 minuten blijven zitten en mee kijken naar Amsterdam vanaf de grachten, maar de meeste mensen herkennen waarschijnlijk meer van de eerste omschrijving 😉

Blue Boat Company heeft waarschijnlijk regelmatig te maken gehad met gezinnen tijdens de rondvaarten die ze bieden en heeft een schitterende oplossing bedacht: een kinder-rondvaart: “Gezocht: Zoetwaterpiraten!

Nee, de kinderen worden niet in een sloep achter de rondvaartboot vermaakt, ze gaan gewoon mee met je, maar krijgen een leuk pakket waarmee ze zich niet alleen vermaken, maar ook actief de rondvaart ervaren!

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-31

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-20 We hebben met onze drie kinderen (tussen 8 en 11 jaar) deze kinderrondvaart gemaakt. Een kinderkaartje kost slechts 7,50 euro, ook prettig en daarvoor krijgen ze een pakje mee aan boord. Uiteraard was het al open voordat de boot vertrokken was, maar dat maakte niet uit, want de meeste opdrachten konden ze pas doen na vertrek.

Dat was meteen het sterke aan dit concept: je kunt wel iets leuks voor kinderen klaarleggen op een boot zoals een kleurplaat of een puzzel, maar dat hebben ze meestal in no-time af…

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-27 blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-26

Bij de kinderrondvaart “Gezocht: Zoetwaterpiraten!” hoort een aparte audiotour. Deze is zowel in het Nederlands als in het Engels te beluisteren. blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-9Er is een heel avontuur waarin je kinderen een rol spelen. Zo wordt er gezegd dat het ‘water-verkeersbord’ met de doorgestreepte “P” een teken is dat de Zoetwaterpriraten niet gezien mogen worden. Gevolg was dat mijn tweeling steeds onder de tafel dook 😉

Mijn oudste heeft eigenlijk met “de grote mensen” mee-gekeken, maar de tweeling ging helemaal op in het doeboekje. Er zit een zoet-water-piraten-kijker bij, waarmee ze enthousiast hebben gespeurd naar alles wat er te vinden was. Ik heb een stukje mee-geluisterd en meegedaan en het is echt leuk om op die manier de rondvaart mee te maken.

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-34Het is dus niet zo dat je kinderen tijdens de rondvaart een afleiding hebben, nee, ze doen echt actief mee en ze zien op die manier ook een heleboel van Amsterdam. Wat ik zelf erg goed bedacht vond, was het zoeken naar afbeeldingen op de gevels van de huizen. We hebben samen een heleboel gevonden zoals de ‘engel’ op de foto rechts –>

Er kan ook gekleurd worden, een ooglapje gemaakt worden en nog veel meer. De tweeling heeft zich echt gedurende de hele rondvaart prima vermaakt en dat geeft jezelf de kans om de audiotour voor volwassenen te beluisteren, of om gewoon ontspannen achterover te leunen en te genieten van onze prachtige hoofdstad en van het plezier van de kinderen. En ook niet onbelangrijk: aan boord is een (gratis) schoon toilet!

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-29 blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-30

Kortom: op deze manier is een rondvaart een echte aanrader!

Tickets zijn verkrijgbaar via www.blueboatcompany.nl. Een kinderkaartje “Gezocht: Zoetwaterpiraten!” kost slechts € 7,50. De rondvaartboten van Blue Boat Company varen iedere dag van 10:00u tot 18:00u elk half uur af. De boten vertrekken tegenover het Hard Rock Café vanaf de Stadhouderskade 30 in Amsterdam. Voor meer informatie over de kinderrondvaart, klik hier >>>>

blue-boat-kinder-rondvaart-amsterdam-copyright-trotse-moeders-vaders-16

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …