Amandelkoekjes bakken met je kind [recept]

Ik heb mij laten vertellen dat amandelkoekjes (oftewel almendrados) van origine uit de streek rond de Spaanse hoofdstad Madrid komen. Koekjes doen het altijd goed bij kinderen; met deze koekjes kan het zeker niet mis gaan. Helemaal niet als je deze koekjes samen met je kind gemaakt hebt. Dan smaken ze nog beter!

Wat heb je nodig voor ongeveer 30 koekjes? Het recept:
45 gram blanke amandelen (zonder vel)
200 gram bloem
350 gram suiker
185 gram boter
1 eidooier
1 theelepel sinaasappelrasp
zout

Bereiding:
Verwarm de over voor op 175 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Vermaal de amandelen tot poeder met behulp van een keukenmachine of vijzel. Meng de amandelpoeder met het bloem, suiker, sinasappelrasp en een snufje zout. Voeg vervolgens de boter en de eidooier door dit mengsel en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Let op: als het deeg nog wat plakkerig is, voeg dan nog wat bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg tot een gelijkmatige lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek uit deze deeglap vormpjes naar keuze. Leg de koekjes op het bakpapier en zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak de koekjes in ongeveer 15 a 20 minuten af tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Elke dag lekker koken

Elke dag lekker koken….  Het klinkt als een goed voornemen voor 2022 😉 Elke dag …