Mijn wereldatlas

Hoe wordt van een wereldbol een wereldkaart gemaakt? Wel eens de binnenkant van de aarde gezien? Hoe smelt het ijs op de Noordpool? Hoe ontstaat een gebergte? Waar is het dag en waar is het nacht op de wereld? Deze atlas biedt uw kind(eren) een interactieve reis van continent naar continent. Laat ze op een unieke manier de geheimen van onze wereld ontdekken!

Recensie
Deze atlas is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is niet zomaar een atlas, maar een atlas waarbij heel goed is gekeken naar wat kinderen leuk vinden. Mijn wereldatlas zit vol met flapjes waardoor kinderen actief bezig kunnen zijn met het boek. Zo kun je met een trekflapje in één oogopslag zien waar het licht is, als het elders op de wereld donker is. Of kun je met behulp van een schijfje ontdekken hoe de noordpool in de loop der jaren is veranderd, omdat de aarde steeds warmer wordt. Je kunt zelfs ontdekken hoe een kleine storm heel snel in een orkaan kan veranderen, als je aan een schijfje draait.

De teksten zijn duidelijk geschreven, zodat kinderen ook daadwerkelijk snappen wat er wordt bedoeld. Daarnaast staat mijn wereldatlas vol met prachtige foto’s van de hele wereld (foto’s van piramides, leeuwen, rendieren, nomaden, savannes en nog veel meer). De landkaarten in het boek zijn net als de rest van het boek kleurrijk, helder en duidelijk. De bladzijden zijn van stevig, glanzend karton. Een hele goed keus; want zo blijft het boek langer mooi én de glanzende bladzijden zorgen ervoor dat het boek net dat beetje extra heeft. De vele flapjes en mooie afwerking zorgen ervoor dat kinderen worden gestimuleerd om met aardrijkskunde bezig te zijn. Zelfs kinderen die helemaal niks hebben met aadrijkskunde, zullen dit boek erg leuk en interessant vinden.

Mijn wereldatlas is niet alleen leuk en leerzaam voor kinderen, maar óók voor volwassen. Ik verheug me er al op om over een paar jaar dit boek met mijn kinderen te kunnen bekijken!

Mijn wereldatlas – Elaine Jackson
Informatief, Hardcover, 50 pagina’s, ANWB Media

Lees ook:
Vervoersdingen
Mijn grote dierenboek
Van wie is dat huis?

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Star Wars™ voor beginners

Wanneer we samen naar een Star Wars film kijken en ik het over “die vrouw …