Een broodje in de oven (en meer)

broodje-oven-cover-trotse-moedersVoordat ik zwanger was, had ik me verheugd op het ongebreideld eten van ijs en chocolade. Onder het mom van mogen toegeven aan je grillen en eten wat je wilt (mist er voldoende gezond eten ook genuttigd word en mist er geen “gevaarlijke” dingen bij zitten uiteraard, want ik wilde wel alles goed doen!

En toen was het zover: ik was zwanger van mijn eerste. En het enige waar ik zin in had waren…… peultjes! Ik at wel alles, maar eigenlijk alleen maar uiterst gezond en zeker geen chocolade en ijs.

Screenshot 2014-11-24 at 17.40.14Na de zwangerschap veranderde dat en smaakten met name de gebakjes (minimaal één per dag, we woonden toen in België) erg goed en kwam ik er achter dat op die manier de kilo’s er niet afvliegen, ook al geef je borstvoeding….

Tijdens de zwangerschap van de tweeling was ik op een week of 6 na erg misselijk. Het enige wat ik een beetje kon verdragen was tomatensoep, waarvan ik dus steeds een nieuwe verse variant maakte en liters van op heb.

Ik denk dat iedere zwangere vrouw wel een eigen verhaal heeft over wat lekker en niet lekker is en iedere moeder zich nog wel kan herinneren welke behoefte aan eten om 3 uur ’s nachts bevredigd móést worden.

Screenshot 2014-11-24 at 17.37.54

En ik denk dat iedereen die zwanger is, of zwanger is geweest ook weet dat het even lijkt alsof je niets meer mag eten. “Broodje in de oven, en meer…” is een kookboek dat laat zien wat je wél mag eten tijdens de zwangerschap! En daarnaast staan er mooie foto’s en leuke feiten in.

Screenshot 2014-11-24 at 17.39.40

We mochten 5 verschillende recepten uit dit boek publiceren, die staan hieronder vernoemd. Wanneer je op het recept klikt, ga je er direct naar toe.

Een broodje in de oven (en meer) – Tamara Weide
Bekijk op bol.com55 recepten voor tijdens je zwangerschap
Hardcover, 154 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …