De buitenstaander – nieuw boek van Stephen King [recensie]

Ik heb ‘vroeger’ enorm veel boeken van Stephen King gelezen, en toen een hele tijd niet meer. Pas toen mijn jongste zoon interesse kreeg voor de boeken van King, ben ik ze weer gaan lezen. Eerst om te kunnen bepalen welke boeken hij al wel (Misery) en welke hij nog niet (IT) mocht lezen, maar daardoor raakte ik opnieuw verslingerd aan de boeken van Stephen King. Met name boeken als 22-11-1963 en de Talisman vind ik schitterend. En De buitenstaander kan aan het lijstje 5 sterren worden toegevoegd!

Het verhaal
Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Mening
War kan Stephen King toch fantastisch schrijven. Of vertellen, misschien is dat een beter woord. Het verhaal is intrigerend, maar de manier waarop het zich, in alle rust, ontwikkeld maakt Stephen King voor mij een van de beste schrijvers ooit. Meesterlijk! Zo rustig de spanning opvoeren zonder dat het op enig moment langdradig wordt.

Over het verhaal zelf ga ik niet meer vertellen dan de algemene tekst. Je moet het echt zelf lezen. Er zijn overigens verwijzingen naar andere mysteries in het boek, zowel naar het verleden (verdwenen bemanning van een schip) als naar minder lang geleden (verwijzingen naar Mr. Mercedes, die ik nu meteen ga kopen en lezen!).

Ik heb De Buitenstaander achter elkaar uitgelezen en geef dit boek de maximale score van 5 sterren.

De buitenstaander – Stephen King
Paperback, 592 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share