Deugden-yoga voor kinderen

deugdenyogaDeugdenyoga voor kinderen is méér dan een boek over kinderyoga. Of je nu leerkracht, ouder of (yoga)docent bent; de oefeningen en tips in dit boek helpen jou en kinderen om krachtiger en positiever in het leven te staan.

Patty Jongemaets heeft op een speelse en creatieve manier deugden in haar yogalessen geïntegreerd. Iedere les staat er een deugd centraal. In dit boek vind je bij twaalf deugden toepasselijke houdingen, spelletjes, massages, ademoefeningen, verhalen, meditaties, visualisaties en creatieve activiteiten. De vele foto’s laten zien hoe kinderen van Deugden yoga genieten. Dit vrolijke, leerzame boek biedt een schat aan informatie, inspiratie en ideeën voor ouders, leerkrachten en (kinder)yogadocenten.

Recensie:

IMG_0667Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een heel erg mooi boek is, zowel de inhoud als de vormgeving. Onze kinderen vinden het heel fijn om samen met beweging bezig te zijn. Dit boek geeft hele leuke inspiratie om samen aan het werk te gaan. Opa en oma doen fanatiek aan yoga en iedere dag start met de zonnegroet. IMG_0669

Wanneer er gelogeerd wordt doen onze kinderen deze heel fanatiek mee met opa en oma. Toen dit boek ons huis binnen kwam werd er dan ook enthousiast gereageerd.

Het is fijn dat de oefeningen duidelijk beschreven staan zodat je deze als ouder goed kunt uitleggen en volgen. Voor de kinderen zijn de foto’s heel fijn, deze geven ook stap voor stap weer wat er gedaan moet worden. Ook zijn deze foto’s voor mij als ouder handig om te kijken of ik de tekst goed geïnterpreteerd heb.

Het boek begint met een uitgebreide inleiding welke een goede basis geeft. Ook hierin worden een aantal basishoudingen uitgelegd. Deze zijn al erg leuk om samen te oefenen.

Vervolgens komen er 12 deugden aan bod, erg mooi dat de yoga oefeningen hiermee een verbinding maken. Het is leuk om hier ook een gesprekje over aan te gaan. Onze kinderen zijn hier nog wat jong voor, maar het zijn toch al leuke thema’s om eens over te kletsen.

IMG_8443 IMG_8440

We hebben het boek al verschillende keren gebruikt en ik vind het echt een feestje om samen op deze wijze bezig te zijn. Het is ook mooi om op deze wijze een stukje lichaamsbesef mee te kunnen geven. Naast de yogahoudingen worden er ook andere leuke werkvormen gebruikt zoals meditaties en teken- en schilderopdrachten.

IMG_8447 IMG_8442

Deugdenyoga voor kinderen is geschreven voor kinderen, ouders en (yoga)docenten. Persoonlijk vind ik boek vooral op de laatste doelgroep gericht. Bij het lezen van het boek krijg ik soms het gevoel dat het vooral voor een docent is geschreven en ik als ouder opeens de ‘docerende’ rol heb. Als ik een minpuntje van die geweldige boek moet opnoemen is het dat veel oefeningen gericht zijn op groepen kinderen. Deze zijn niet altijd even makkelijk te vertalen naar een één op één setting.

Samengevat: een geweldig boek om samen met je kinderen bezig te zijn met beweging!

Deugdenyoga voor kinderen – Patty Jongemaets
Bekijk op bol.comPaperback, 328 pagina’s, ACT on Virtues
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2015-03-09 at 12.54.21

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Elke dag een positieve gedachte [recensie]

Elke dag een positieve gedachte Voor meer zelfvertrouwen en geluk Oud worden is vervelend, maar …