Waarom? De encyclopedie van natuur, wetenschap en techniek

Waarom trekken magneten elkaar aan?
Wat is elektriciteit?
Welke dieren hebben een vacht?
Wat zit er binnen in een orkaan?
Hoe haal je adem?

Recensie

Wat is wetenschap? Wetenschap helpt ons antwoorden te vinden op allerlei vragen. Als we naar bewijs zoeken en experimenten doen om nieuwe ideeën te testen, doen we aan wetenschap. Zo kunnen we begrijpen hoe en waarom dingen werken. We verdelen wetenschap in drie hoofdgebieden: scheikunde, biologie en natuurkunde.

Hoe kan dat, hoe werkt dat, waarom?… Ook bij ons thuis worden deze vragen regelmatig gesteld. En een kloppend antwoord geven, lukt echt niet altijd. Dat hoeft ook helemaal niet, er zijn tegenwoordig veel manieren om daar achter te komen. Een van die manieren is je kind (of samen) het boek Waarom? te laten lezen.

Dit boek is in 6 verschillende hoofdstukken opgedeeld. Zo lees je vragen over: De levende wereld, het menselijk lichaam, De materiële wereld, Energie, Krachten en beweging en Onze planeet. Voldoende te lezen en te leren dus. Interessant voor de kinderen, maar stiekem ook voor hun Trotse Moeder 😉

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Energie besparen in de keuken, zo doe je dat!

Het leven is al duur genoeg en door die almaar stijgende energieprijzen dreigen veel huishoudens …

Share
Share