De honden van Vik

Han is een kanjer. Een reus van een hond. Hij waakt voor vik. Sip is een hondje van niks. Hij past mooi op schoot. Bij vik op de bank. Op een dag staat de deur op een kier. Sip glipt onder Han door. De tuin in. En Han loopt het huis in. En dan… valt de deur dicht.

Recensie
Een heel leuk verhaal over hondje Sip en hond Han. Sip mag alleen aan de lijn naar buiten, omdat hij nog zo klein is. Han is groot en heeft in de tuin een eigen hondenhok. Sip is jaloers op Han. Want Han heeft een eigen hondenhok én mag alleen in de tuin. Maar Han is juist weer jaloers op Sip. Want Sip mag de hele dag lekker binnen zijn. Op een dag krijgen ze onverwachts de kans om van plek te ruilen. En die kans pakken ze dan ook met beide handen aan.

De honden van Vik  is een heel leuk avi M3 boek over twee honden, die beide denken dat het bij de ander veel leuker is. Zodra ze de kans krijgen om met elkaar van plek te wisselen, pakken ze deze kans dan ook maar al te graag aan. Maar dan blijkt al gauw dat hun eigen leventje helemaal niet zo slecht is.

Samen met mijn zoon van 7 jaar heb ik dit boek gelezen. Om de beurt een bladzijde, wat het lezen wel extra leuk en gezellig maakt. Mijn zoon vond het verhaal erg leuk en de twee hondjes komen erg lief en leuk over. Hij moet  erg lachen om de twee hondjes die stiekem van plek hebben geruild. De boodschap in het verhaal is duidelijk;  het gras lijkt groener aan de overkant.

Kinderen uit groep 3 zullen dit avi M3 leesboekje goed en zelfstandig kunnen lezen én begrijpen. Het verhaal over twee ondeugende hondjes zal al snel aanslaan bij deze groep.

De honden van Vik – Aag Vernelen & Bert Dombrecht
Leesboek, hardcover, 30 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het woeste boek van wolf en hond

 Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos op de berg. Hond …

Share
Share