Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat je aan een echt boek toe bent, moet je al heel wat geoefend hebben. Zo niet bij Stink AVI’s, een echt boek met maar liefst 120 pagina´s, een harde kaft, een prettig lettertype en keurrijke illustraties van Heleen Brulot.

Het boek is geschreven door Jette Schröder, uitgegeven door uitgeverij Ploegsma en is geschikt voor beginnende lezertjes. Het begint met eenvoudige verhaaltjes voor leerlingen met leesniveau M3 en bouwt dan via E3 en M4 door naar E4 waar al hele verhalen te lezen zijn.

Onderwerp: een van de meest favoriete onderwerpen van deze doelgroep: stink. Poep, plas, pies, snot, scheten…. en dat verhaal na verhaal. Maar wel met een leuke afwisseling en niet grof!

Jette Schröder heeft het begrepen: met verhaaltjes zoals “een pet vol poep”, “de juf stinkt” en doe-dingen zoals “maak je eigen nep-snot”, kun je de plank niet misslaan. Een prma boek dus om beginnende lezers enthousiast te maken voor het (oefenen met) lezen.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

SOS uit de ruimte, van Geronimo Stilton, uitgebracht door de wakkere muis

SOS uit de ruimte, van Geronimo Stilton [recensie]

Wat een goed idee: populaire boeken uit de Geronimo Stilton reeks uitgeven als boeken voor …