Pirateneiland

“Houd de dief!” Slim heeft net een stuk kaas gepikt. Hij moet zich snel verstoppen, anders krijgen ze hem te pakken! Slim rent langs de haven en springt over de kabels van boten. Van sommige wapperen de zeilen al.

Kon hij maar met zo’n boot mee…  Weg van het weeshuis, waarvan hij is weggelopen.

Recensie
Wanneer kinderen eenmaal beginnen met lezen is het belangrijk dat je ze enthousiast weet te houden door ze leuke boeken te laten lezen. Voor kinderen vanaf zeven jaar die wel van een spannend avontuur houden is dit absoluut een schitterend boek.

Het is geschreven op het AVI E4 niveau.

Een jongen die van een weeshuis wegloopt, een stuk kaas jat en zijn achtervolgers afschudt door op een boot te springen… Echter blijkt al snel dat hij beter een andere boot had kunnen uitkiezen. Het schip waar hij nu op zit, blijkt namelijk een piratenschip!

Hoofdstukken van twee tot vijf pagina’s (inclusief prenten) die samen één groot avontuur zijn. De lengte van de hoofdstukken zijn goed en er is gekozen voor een duidelijk leesbaar lettertype en grootte. De prenten brengen veel sfeer in het verhaal en breken de pagina’s met tekst.

Een fantastisch boek voor alle stoere meiden en jongens die niet snel bang zijn en het avontuur graag opzoeken!

Pirateneiland – Harmen van Straaten
Kinderboek, hardcover, 95 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier via Bol.com>> 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …

Share
Share