Baby in mama’s buik

Baby in mama’s buik is een boek dat je samen met je kind kan lezen als hij of zij een broertje of zusje krijgt. Aan de hand van dit boek kan je aan kinderen uitleggen wat er in mama’s buik gebeurt tijdens de zwangerschap.

Het boek is ingedeeld in negen maanden. Door elke maand een hoofdstuk te lezen kan je gedurende de zwangerschap je kind blijven betrekken bij de ontwikkelingen. In het boek wordt verteld aan het kind hoe de baby zich ontwikkelt in mama’s buik van embryo tot baby. Dit gebeurt vrij gedetailleerd. Het boek bevat flink wat theorie. Daarnaast komen ook de effecten die een zwangerschap op het lichaam van een moeder hebben aan bod. Van misselijkheid en een strak zittende spijkerbroek, tot eetgewoonten en groter wordende borsten. Echt een informatief boek dus.

Baby in mama’s buik is qua vormgeving een vrolijk kinderboek met kleurrijke pagina’s met flappen en grote illustraties. De mama staat steeds centraal op de pagina. Als je de flap van een halve pagina openslaat, kun je in haar buik kijken en zie je de baby steeds groter worden. Dit geeft het boek iets extra’s. De moeder wordt aan het woord gelaten door middel van tekstbalonnetjes.

Tijdens het lezen viel het me op dat het taalgebruik best pittig is voor een kind. Op het boek zelf is geen leeftijdsaanduiding te vinden, dus heb ik het opgezocht. Het boek is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Zelf vond ik het nogal veel details bevatten waarvan ik me afvraag of kinderen dat rond die leeftijd willen weten. Vooral de kleuters dan. De illustraties passen goed bij de doelgroep. De informatie die gegeven wordt, is hier en daar aan de moeilijke kant. Misschien dat oudere kinderen de inhoud wel erg interessant vinden, maar dan heb je kans dat ze de illustraties te kinderachtig vinden.

Qua indeling is Baby in mama’s buik een leuk boek, maar doordat het taalgebruik te lastig is en het niveau te hoog ligt. Voor kleuters zou ik eerder op zoek gaan naar een ander kinderboek over het thema zwangerschap om samen te lezen.

Baby in mama’s buik –
Kinderboek, hardcover, 23 pagina’s, NBD
Bestel dit boek hier>>

Share

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

Leeuw: prentenboek van Brigitte Minne

Leeuw is een oude hond. Zijn rust word verstoord als Baasje met een puppy, Prins, …

Share
Share