Het verhaal van de wortelkindertjes

Image00002In de winter slapen de wortelkindertjes diep onder de grond, maar als het lente wordt moet er gewerkt worden..

Tja, om eerlijk te zijn zou ik wat uitstraling betreft niet meteen op dit boek gevallen zijn als ik het in de boekenwinkel zou zien staan. De kleuren van het kaft zijn een beetje grauw. De tekening is mooi gemaakt, maar spreekt me verder niet aan. Maar wellicht is verhaal zo mooi dat het uiterlijk van dit prentenboek er eigenlijk helemaal niet toe doet.

Het verhaal van de wortelkindertjes begint onder de grond, daar slapen de wortelkindjes de hele winter onder de grond. Ze dromen van de zomer. Als de winter voorbij is, komt moeder aarde de wortelkindjes wakker maken. Ze moeten aan het werk, moeder aarde heeft voor iedereen een mooi lapje stof mee genomen.

Het sneeuwklokje kiest voor een sneeuwwit lapje, de boterbloem voor een heldergele en het klaproosje kiest een vuurrood lapje stof. Ze knippen, naaien en plooien totdat iedereen een er prachtig uit ziet. Daarna is het tijd om de lieveheersbeestjes, kevers en torren wakker te maken, die hebben ook de hele winter onder de grond geslapen.

Dan is het lente en vertrekken ze allemaal in een vrolijke optocht naar buiten. De kinderen dansen op hun blote voetjes in het gras en ook de kevers, torren en lieveheersbeestjes genieten van de zon. Image00003Maar dan komt na de lente en de zomer de gure herfstwind. Die stuurt de wortelkindjes terug naar huis, het is tijd om weer te gaan slapen. Moeder aarde staat al op ze te wachten en zegt; ‘jullie mogen weer gaan slapen, tot ik jullie zal wekken als het weer lente wordt.’

Ik ben niet heel erg onder de indruk van dit prentenboek. Er zullen vast ouders zijn de dit een mooi verhaal vinden om aan hun kind voor te lezen, maar voor mij blijft het bij deze ene keer. Ook mijn zoon is niet heel erg onder de indruk.

Er zullen vast kinderen zijn waarbij de fantasie wordt geprikkeld door dit verhaal, maar bij mij blijft de sombere uitstraling van de illustraties me afleiden van het verhaal. Smaken verschillen, maar voor deze moeder en haar zoon blijft dit boek verder gesloten…

Het verhaal van de wortelkindertjes – Sibylle van Olfers
Prentenboek, hardcover, 18 pagina`s, Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share