Het spookt in Rome [recensie]

Het gaat niet zo goed met Benjamin op school. Hij heeft een onvoldoende voor geschiedenis en weet niet eens wat de hoofdstad van Italië is. Geronimo wil hem graag helpen en besluit zijn neefje mee te nemen naar Rome. In die stad zijn zoveel prachtige oude gebouwen en overblijfselen te zien, dat het verleden bijna voor je ogen tot leven komt. Maar zodra ze in Rome aankomen, wordt Geronimo ingeschakeld door de KIVD (Knagers Inlichtingen- en Veiligheidsdienst), voor wie hij soms als geheim agent werkt. Er is namelijk iets vreselijks: het Colosseum, het beroemdste gebouw van de stad, wordt geteisterd door het spook van een gladiator en nu durft geen enkele toerist er nog naar binnen.

Recensie
Het spookt in Rome is het zesde deel van de Rode Reeks, geschreven door Geronimo Stilton. De kleurenreeksen zijn de nieuwe manier waarop de seriedelen worden uitgegeven.


De boeken van Geronimo Stilton zijn altijd leuk. De vormgeving is aantrekkelijk met veel illustraties, afwijkende typografie en een full-color druk. De verhalen lezen vlot en makkelijk. Het plot is humoristisch en vaak ook wel spannend. In de loop van de jaren heb ik heel wat Geronimo’s voorbij zien komen hier in huis. De meest recente aanwinst is Het spookt in Rome.


Het leek mij op voorhand een erg leuk verhaal. Het historische tintje van de locatie Rome en dan ook nog het Colosseum sprak mij wel aan. Vorig jaar vond ik bijvoorbeeld ‘Muis overboord’ ook erg leuk. Eerlijk gezegd viel Het spookt in Rome mij qua verhaal wat tegen. Inhoudelijk stelde het in mijn ogen weinig voor. Mijn dochter van elf reageerde al op dezelfde manier …


Wel vond ik dit deeltje erg informatief met allerlei weetjes over de stad Rome, nu en in het verleden. De vormgeving stelde ook niet teleur. Al met al dus een leuk boek, al is het niet een topper.


Het viel mij overigens ook op dat een aantal standaardillustraties een facelift hebben gehad. De redactie van ‘De Wakkere Muis’ ziet er anders uit, maar vooral de plattegronden van Rokford en Muizeneiland achterin het boek zijn behoorlijk gewijzigd.

Het spookt in Rome – Geronimo Stilton
Kinderboek, hardcover, 128 pagina’s, Uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Van Egypte tot nu: een korte geschiedenis van sieraden

Sieraden door de eeuwen heen Ben je op zoek naar prachtige sieraden, zoals sieraden van …