Herfstpret

Herfst hangt in de lucht! Vogels vliegen in een grote V over het land. Het zijn ganzen die naar ons land komen, omdat ze het hier lekker warm vinden. Andere vogels vliegen juist maandenlang naar de Afrikaanse zon. En wist je dat sommige vlinders ook elk jaar naar Zuid-Europa fladderen? Een groot avontuur! Maar wat doet een eekhoorn in de herfst? En een kruisspin? Lees er alles over in dit boek!

Recensie
Mijn man en ik houden beiden heel erg van de natuur. Dus Herfstpret spreekt ons beide erg aan. We vinden het dan ook heerlijk om met de kinderen het bos in te gaan. Niet alleen om te wandelen, maar ook om sporen van dieren te zoeken (niet alleen voetsporen, maar ook sporen van waar wilde zwijnen hebben geslapen, waar herten hebben gegeten aan de bomen enz.). We vinden het dus erg leuk om met behulp van dit boek uitleg te geven over hoe verschillende dieren de herfst/winter overleven. Er staan niet alleen dieren in het boek die in het bos leven, maar gaat ook over ganzen, Atlanta’s (vlinders) en de boerenzwaluw. Bij elk dier staat in een handig overzicht alle details over het dier, zoals het soort dier, grootte, leeftijd, kleur en wat opvallend is aan het dier.

Daarnaast wordt het boek nog eens extra leuk voor kinderen, omdat er veel tips in staan wat je in de herfst kunt gaan doen. Voorbeelden: beukennoten en kastanjes zoeken én daarna thuis poffen, bramen plukken en eten, hazelnoten kraken met de notenkraker, een kijkdoos maken van bladeren, kastanjes, mos, takken enz., of zelf een web maken.

Ons zoon van 4 jaar heeft de liefde voor de natuur van ons meegekregen en vind dit boek al erg interessant. Zijn interesse gaat vooral uit naar de dieren die in het bos leven. Maar ook de andere dieren die in het boek staan, vind hij leuk om over te leren. Natuurlijk moeten we van ons zoontje alle tips ook daadwerkelijk gaan uitvoeren zodra het kan.

Herfstpret is niet alleen een leerzaam boek, maar ook nog eens leuk geschreven. De illustraties erbij maken het boek helemaal compleet. Door de duidelijke uitleg is het boek ook geschikt voor jonge kinderen. Niet alleen leuk voor natuurliefhebbers, maar eigenlijk voor iedereen die kinderen heeft. Want zelfs als je een kind zou hebben die iets minder van de natuur houdt, dan zijn de doe-tips alleen al erg leuk om te doen. Daarnaast is herfstpret ook ideaal om te gebruiken voor een spreekbeurt. Kortom herftspret is een echte aanrader.

Herfstpret – Tialda Hoogeveen
Informatief, hardcover, 31 bladzijden, KNNV
Koop hier bij Bol.com >>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Herfstige kippendijen met bloedworst [recept]

Voor de vleesliefhebber, het is een bijzonder fijne smaak. Het ruikt al heerlijk tijdens het …