Ergobaby draagzak Travel Stowaway

De eerste drie maanden van haar leven heb ik mijn dochter eigenlijk altijd in een zak bij me gedragen. Eerst in een zakje waar ze in kon liggen en later in een zakje op mijn buik. Nu accepteert ze ook andere vervoersmiddelen maar een draagzak staat verreweg nog steeds bovenaan haar lijstje. Daarom werd ik uitermate blij van een draagzak waar ik mijn baby op drie verschillende manieren kon dragen. Daarnaast kun je dit zakje opvouwen tot een klein zakje om mee te nemen, ik heb het over de draagzak Ergobaby Travel Stowaway.

Als je de draagzak uit de verpakking haalt zie je een klein heuptasje, die je makkelijk kunt uitvouwen tot een echte draagzak. Er zat een gebruiksaanwijzing bij, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar een beetje zenuwachtig van werd. Ik heb op de website van www.oogappel.nl gekeken en zo kwam ik op een instructie filmpje. Hiermee werd alles duidelijk en bleek het eigenlijk heel simpel te zijn. Je kunt je baby dus op drie verschillende manieren dragen, op je buik, op je zij en op je rug. Ik heb het allemaal uitgeprobeerd en het is allemaal echt goed te doen, ook als je even alleen bent.  Je baby op je rug dragen vond ik in het begin een beetje spannend, omdat het lijkt of je de controle kwijt raakt. Naar mate ik het vaker deed, ging het steeds makkelijker en werd ik er steeds handiger in. En mijn dochter kraaide het uit van blijdschap, omdat ze de wereld op een nieuwe manier bekijkt. Op je buik vind ikzelf heel gezellig en ook heel makkelijk. Op je heup is ook leuk al voelde het wat zwaar, maar ik denk dat het ook te maken heeft met je lichaamsbouw.

De Travel Stoway is gemaakt van gerecycleerd polyester en je kunt deze wassen in de wasmachine, niet onbelangrijk!  Het fijne aan de vorm van de draagzak is, dat je baby op een hele natuurlijke manier zit cq. hangt. Het ziet er eigenlijk een beetje uit als een kikkertje. Ik twijfelde even of mijn dochter het fijn zou vinden, maar ze hing erin alsof ze nooit anders gewend was. Ergonomisch wordt dat genoemd. Het opvouwen tot een zakje, die je zelfs aan je wandelwagen kan hangen of in een handtas kan stoppen, is ook makkelijk. Ik ben wat ongeduldig, maar zelfs mij lukte het in één keer.

Ik vind de draagzak wel een beetje prijzig; hij heeft een verkoopadviesprijs van € 99,90. Maar je kunt de zak gebruiken vanaf o maanden (als voordrager met ‘hulpstukje) tot ongeveer 24 maanden (tot 20 kg). Ik denk dat als mijn dochter wat ouder is, we haar voornamelijk op onze rug gaan dragen. En als je het zo berekent, valt de prijs van nog geen € 50 per jaar wel weer mee.

De draagzak Ergobaby Travel Stowaway is verkrijgbaar in de kleuren Olive en Navy. Ook is deze draagzak genomineerd voor de Baby Innovation Award 2013 (mijn stem heeft ie gekregen!). Voor meer informatie kun je kijken op de website www.oogappel.nl.

About Judith Faas

mail@judithfaas.nl'

Check Also

Naar buiten met mijn baby [blog]

9 weken Time flies! De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Zonder dat ik er erg …