Aap en Mol in de bergen

Mol is voor het eerst op bezoek bij Aap. Aap woont in een hoge boom. De boom is zo hoog, dat Mol een beetje duizelig wordt als hij naar beneden kijkt. Maar als hij gewend is aan de hoogte, ziet hij iets geks.

‘Kijk Aap, wat een grote molshopen. Daar wonen vast heel grote mollen. Daar wil ik heen!’ Mol schrikt er zelf een beetje van. Hij gaat niet graag op reis en de molshopen lijken heel ver weg. ‘Dat zijn geen molshopen Mol,’ zegt Aap, dat zijn de grote, kale bergen. Daar woont vast niemand. Maar als je er heen wilt, ga ik met je mee!’ En zo begint de tocht van Aap en Mol naar de Bergen.

Recensie
Een mooi verhaal over de vriendschap van een mol en een aap. Samen gaan ze naar de bergen en maken ze nog enkele avonturen mee. Door de avonturen die ze beleven wordt hun vriendschap alleen maar hechter. Aap en mol in de bergen is een leuk boek voor kinderen die zich op wat langere verhaallijnen kunnen concentreren. De prenten in het boek zijn mooi en eenvoudig.  Mijn vierjarig zoontje had moeite om het verhaal helemaal te volgen, het duurde net iets te lang.

Aap en Mol in de bergen – Gitte Spee
Prentenboek, Hardcover, 48 pagina’s, House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Francien

francienhendriks@hotmail.com'
Mama van Dean (2007), eigenaar www.netgeboren.nl en www.bijzonderkraamkado.nl, samenwonend met Mike.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share