Familie Slim [DVD-recensie]

Bekijk op bol.com

De klas van mijn dochter heeft een stukje uit Familie Slim gekozen voor de drama-lessen dus mijn dochter was enorm enthousiast toen de DVD van Familie Slim binnenkwam ter recensie. Samen met haar tweelingbroer ging ze kijken. Al snel zat de puber ook mee te kijken en zelf vond ik het ook een hele gezellige film: echt een familiefilm dus!

Trailer

Het verhaal
Max Slim is de jongste zoon van de Familie Slim, een echt uitvindersgezin. Max heeft het idee dat hij altijd in de schaduw staat van zijn grote zus en ouders. Alledrie super slimme uitvinders die elk jaar weer prijzen winnen op Inventicon, het grootste uitvindersfestival van de wereld. Max heeft nog nooit een prijs gewonnen en zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs.

Wanneer de familie een uitnodiging krijgt voor de 25ste editie van Inventicon, stelt Max voor om niet mee te gaan en alleen thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen fake te zijn en de familie belandt ergens in Niemandsland. Collega-uitvinder en aartsrivaal Elon Teslison heeft de familie bewust ‘ontvoerd’ naar een plek ver van de echte Inventicon af. Elon is vastbesloten dat hij dit jaar Inventicon gaat winnen en nu de familie Slim uit de race is, staat niets hem meer in de weg…. Behalve Max dan. Gaat het Max lukken om zijn familie te redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding?

Mening
Zoals ik al aangaf is het een gezellige familiefilm. Leuk, vlot verhaal. Grapjes, spanning. En nog een positief iets: hij duurt niet lang (78 minuten) waardoor het echt een film is waar je de tijd voor kunt maken om hem samen met je kind(eren) te kijken. Mijn tweeling heeft hem inmiddels drie keer gezien, ze vinden hem echt erg leuk!

De DVD van De Familie Slim bestel je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …