De Nieuwe Sint

Geachte heer Klaas,

Uit onze boeken is gebleken dat u veel te oud bent om nog te werken. Daarom moet u met pensioen, en wel onmiddellijk. U zult zo snel mogelijk worden vervangen.

Hoogachtend,

de Bond van Vijf December

Sinterklaas schrikt enorm van deze brief! Hij mag dan ruim driehonderd jaar oud zijn, hij piekert er niet over om met pensioen te gaan. Daar denkt zijn vervanger, de Nieuwe Sint, heel anders over: Sinterklaas moet zijn koffers pakken, Amerigo wordt te koop gezet (want een paard is natuurlijk hopeloos ouderwets) en de Pieten worden achter de lopende band gezet. Gelukkig laat de echte Sinterklaas zich niet zomaar aan de kant zetten.

Recensie
Een spannend verhaal over Sinterklaas en ook in dit verhaal wordt ingespeeld op het bekende liedje; er dreigt iets mis te gaan… Ditmaal mag Sinterklaas niet meer werken van de Bond van Vijf December en moet hij met pensioen. Verrassend genoeg is er meteen een vervanger, die al op de stoep staat als Sinterklaas nog niet eens bekomen is van de brief. Maar is de Nieuwe Sint eigenlijk wel een echte kindervriend? Kinderen zullen bij dit verhaal al snel op het puntje van hun stoel zitten, al zul je sommige woorden nog wel even moeten uitleggen aan je kind of zelf een ander woord er voor gebruiken. Met veel kleurrijke prenten wordt de spanning iets luchtiger gemaakt. Leuk om te lezen, maar vanwege de spanning en het lange verhaal voor veel kinderen niet echt geschikt om ’s avonds voor het slapen gaan te lezen.

De Nieuwe Sint – Mathilde Stein
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>> 

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share