Mepal – mealprepping en meer

Ik kende Mepal vooral van het “campingservies”: onverwoestbaar en in leuke kleuren . Later ben ik ze ook gaan waarderen vanwege de leuke lunchboxen voor de kinderen. Maar ze hebben veel meer, zo bleek uit een recent persbericht. En dus probeerde ik een nieuwe set van 3 schalen met deksel uit, volgens het persbericht ‘geschikt voor mealprepping’, je kunt er zelfs een boekje over mealprepping bij bestellen.

Wat me direct opviel was de ‘look and feel’ van de nieuwe producten. Het ziet er niet meer “camping-servies-achtig” uit, maar heel chique. Mooie nieuwe kleur ook: Nordic Denim. Past ook goed bij andere kleuren van Mepal items.

De Cirqula set die ik mocht uitproberen is “de set die alles kan”. Dit staat er over op de website van Mepal:

Na een drukke werkdag, of tijdens een gezellig avondje, heb je geen zin in gedoe. Daarom ontwierpen wij de Cirqula kommen. Je zet de Cirqula zo uit de vriezer in de magnetron. En het is een prachtige serveerkom, dus hij kan ook op tafel. Uitgegeten? Dan gaat hij de vaatwasser in. Nog een paar van zijn goede eigenschappen: de Cirqula is 100% lekdicht en gemaakt van onbreekbaar materiaal.

En onderstaande vrolijke video illustreert het nog beter:

Mijn mening over de Cirqula multikom van Mepal is dat hij inderdaad doet wat Mepal belooft. Hij sluit eenvoudig maar erg goed, ziet er mooi uit, zowel in de koelkast als op tafel. Heerlijk om vanuit de vriezer overgebleven rijst direct op te kunnen warmen in de magnetron! En dan de schaal gewoon op tafel te kunnen zetten. En ik vond dat er meer in past dan je in eerste instantie inschat.

Je kunt goed zien wat er in zit, en met name het gebruik in de magnetron bevalt me goed: de kom zelf wordt niet warm en op de een of andere manier warmt het eten veel beter op in deze kommen dan in een andere schaal. Het lijkt alsof het gelijkmatiger warm wordt.

Wat mealprepping betreft: daar ga ik me nog meer in verdiepen. Voorlopig blijft het bij het invriezen of in de koelkast zetten van overgebleven voedsel om het op een later moment te gebruiken, maar doordacht “vooruit-koken” lijkt me helemaal handig, vooral wanneer de kinderen weer naar school gaan. En daar is deze Cirqula set prima geschikt voor.

Aanrader dus, deze bewaardozen van Mepal.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Terug naar school: Mepal isoleerfles voor kinderen

De vakantie zit er voor een groot aantal kinderen weer bijna op. Omdat de Corona-maatregels …

Share
Share