De sneeuwman en de sneeuwhond

de sneeuwman en de sneeuwhondDe sneeuwman vliegt weer . . . Op een koude dag maakt Billy een sneeuwman en een sneeuwhond. Midden in de nacht komen ze tot leven en nemen Billy mee op een adembenemend en magisch avontuur. Dertig jaar na dato verschijnt De sneeuwman en de sneeuwhond, het succesvolle vervolg op de klassieker De sneeuwman.

Recensie:
Een vervolg op een boek van dertig jaar geleden? Dat vraagt om een kritische blik, want zal het niet ouderwets zijn? Het boek De Sneeuwman van tientallen jaren geleden ken ik niet, dus ik moet afgaan op wat ik hier te zien en te lezen krijg. De prent op de kaft van het boek, spreekt zowel mij als mijn dochter aan. Nieuwsgierig slaan we het boek open om het verhaal te gaan lezen.

De sneeuwman en de sneeuwhond blijkt een magisch verhaal te zijn over een jongen (Billy) die een sneeuwman maakt. Hij komt op dit idee omdat hij een oude foto vindt, waarop een jongen staat die een grote sneeuwman in de tuin heeft gemaakt. Geïnspireerd door de foto gaat Billy direct aan de slag. Wanneer hij klaar is, maakt hij van de sneeuw die over is nog een hond, als aandenken aan zijn overleden dierenvriendje. Die nacht wordt Billy wakker omdat hij buiten iets hoort. Er blijkt iets wonderlijks aan de hand t zijn… De sneeuwman en de sneeuwhond bewegen! Snel rent hij naar buiten, waar een bijzonder avontuur begint…

Het boek bevat veel sfeervolle prenten die het verhaal op betoverende wijze weergegeven. Kijkend naar de illustraties, heb je het idee alsof je er midden in zit. Je vliegt mee met de sneeuwman, sneeuwhond en Billy naar de Noordpool en – als dat nog niet genoeg is – staat daar je nog een heel spektakel te wachten!

sneeuwman en de sneeuwhondDit boek is uitermate geschikt voor kinderen om zelf te lezen. De hoeveelheid tekst per pagina is beperkt en het verhaal wordt door de prenten goed in beeld gebracht. Het letterformaat is vrij groot, wat het zelf lezen prettiger en eenvoudiger maakt voor kinderen. Ook wanneer de jongens en meisjes niet van die boekenwurmen zijn, is dit boek een aanrader. Door de grote letters en het feit dat er meer plaatjes in staan dan tekst, maakt dat ze minder tegen het lezen op zien. Terwijl, als ze het boek uit hebben, ze toch weer aardig op weg zijn met de leeskilometers die heel belangrijk voor kinderen zijn.

De sneeuwman en de sneeuwhond is een prentenboek waar je niet snel genoeg van krijgt. Het magische sfeertje en het spannende verhaal, maken dat je het keer op keer wilt beleven. Een schitterend verhaal over vriendschap, waar je het warm van krijgt… En dat in de koude wintermaanden!

De sneeuwman en de sneeuwhond – Raymond Briggs & Hilary Audus
Prentenboek / Zelf lezen, 32 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit mooie boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share