Kabouter Thijm en de Kerstboom [recensie]

Kabouter Thijm droomt van een mooi versierde kerstboom. Zijn vriendjes roodborst, konijn en muis komen hem helpen. Hoe zal de boom er toch uit komen te zien? Ze brengen allemaal spullen mee zoals een rozebottel, een zachte wollen draad, stro dat van goud lijkt….

Recensie
Als echte kerstliefhebber kon mijn geluk niet op toen ik het boekje ‘Kabouter Thijm en de kerstboom’ in mijn handen kreeg. Het is leuk om eens een nieuw kerstverhaal te lezen voor kinderen en dit boekje heeft echt iets tijdloos. De aandoenlijke illustraties complementeren het eenvoudige en mooie verhaal, dat draait om het samenzijn met de mensen waarvan je houdt.

Voor de een is kerst een tijd van verplichtingen, de ander kan zijn geluk niet op als alle lichtjes in de straten en huizen beginnen te branden. Ik behoor tot de laatste categorie: kerst is één van mijn guilty pleasures. Ik ben de schaamte inmiddels voorbij en heb de eerste kerst die ik samen met mijn zoontje vierde hem gehuld in kerstpyjama’s, kerstsokken en voor het diner in een kerstbomenoverhemd.

Een boekje met een kerstverhaal is aan ons dus wel besteed, zeker omdat we nog geen kerstverhaal in onze boekenkast hadden staan.

Het boekje over kabouter Thijm is niet erg modern, maar dat is in dit geval niet erg. Kerst is een tijd waarin we juist even stilstaan bij alles wat we normaal gesproken voor vanzelfsprekend nemen. De liefde voor vrienden en familie staat centraal.

In het boekje over kabouter Thijm gaat het daar ook over. Kabouter Thijm wil de kerst vieren met al zijn dierenvriendjes: de roodborst, de konijn en de muis. Samen tuigen ze de boom op en vieren vervolgens de kerst.

Een tijdloos en mooi verhaal, dat wordt versterkt door de symbolische illustraties. Voor eenieder die graag een kerstverhaal met een mooie simpele boodschap aan zijn of haar kind wil voorlezen, is dit boek zeker aan te raden.

Kabouter Thijm en de Kerstboom – Admar Kwant
Vertaling: Susannah van Asch-Yasuda 
Nederlands – 12 pagina’s – Hardcover – Uitgeverij Christofoor 
Bestel dit boek hier >>>>

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …